Ouders willen bij kinderen wonen

Geplaatst op: 15-12-2018

NIJKERK – Veel appartementen in de Nijkerkse wijk Doornsteeg zijn gekocht door ouders van kinderen die ook een huis in de wijk hebben gekocht. Dat blijkt volgens de gemeente uit een evaluatie van de verkoop in fase 1 van de nieuwbouwwijk.
“Hieruit blijkt dat er een groep ouderen is die wonen in de nabijheid van familie waardevoller acht dan wonen in de nabijheid van voorzieningen. Ouderen kunnen nu voor de kleinkinderen zorgen en als ze zelf meer hulp nodig hebben woont de familie om de hoek”, schrijft het college in een informatiebrief.

Mede door de ervaringen in Doornsteeg wil de gemeente nu aan de Nautenaseweg in Nijkerk – op de plek van het huidige scoutinggebouw – een mix van woningen en appartementen bouwen. De gemeente denkt daarbij aan ruime kavels met twee-onder-een-kapwoningen en gelijkvloerse en levensloopbestendige appartementen voor ouderen, die eventueel ook geschikt zijn voor bewoners met een zorgvraag door de bouw van een extra ruimte waarin de nachthulp kan blijven slapen.

Vanaf 2019

De exacte woningbouwplannen moeten nog vorm krijgen, in samenspraak met omwonenden en andere betrokkenen. Uitgangspunt is in ieder geval dat de bebouwing maximaal twee woonlagen plus een kap krijgt, de randen van het gebied groen blijven en de woningen gasloos gebouwd worden.

De start van de bouw duurt overigens nog even. Na de zomer van 2019 vertrekken de beide scoutingverenigingen Roncalli en Kiliaen van Rensselaer I naar een nieuwe gezamenlijke locatie aan de westkant van Doornsteeg. Dan komt het huidige terrein aan de Nautenaseweg 2 vrij voor herontwikkeling.

OOK INTERESSANT