Open dag bij Elkekastopmaat

Geplaatst op: 22-09-2018

BARNEVELD – Benieuwd hoe een dressoir of een boekenkast op maat gemaakt wordt? Dan is dit je kans. Elkekastopmaat heeft haar showroom vernieuwd en geeft eenmalig een kijkje in de keuken van de meubelmakerij.

Van haard- en tv-meubelen tot dressoirs. Bij Elkekastopmaat draait het allang niet meer om alleen kasten. De hoogste tijd om Barneveld dat ook te laten zien, vond mede-eigenaresse Lisa van Wolfswinkel. De showroom aan de Bellstraat in Barneveld onderging daarom een metamorfose en werd gevuld met nieuwe en unieke meubelen van eigen makelij. “Precies wat we wilden”, vertelt Lisa enthousiast. “Als je nu door de showroom loopt krijg je direct een goede indruk van ons (maat)werk. Je wordt geïnspireerd, krijgt ideeën en dat helpt ons bij het maken van een ontwerp. Bovendien zie je in één oogopslag wat wij kunnen. En dat is méér dan alleen kasten.”

Open Dagen op 28 en 29 september
Voor Elkekastopmaat was dit hét moment voor een heropening van de showroom. “Er is wat meer rust gekomen nadat mijn vader (Wim van Wolfswinkel) twee jaar geleden plotseling wegviel. Daarnaast bestaat het bedrijf dit jaar twaalfenhalf jaar. Mijn vader heeft heel hard gewerkt voor het succes dat Elkekastopmaat nu heeft”, vertelt ze. “Hij overleed precies na de periode dat Elkekastopmaat verhuisde naar de Bellstraat. Daardoor hebben we eigenlijk geen moment stilgestaan bij de groei van ons bedrijf, de verhuizing en natuurlijk de realisatie van deze mooie ruimte. Twee jaar later willen we dat nu alsnog graag doen. Alleen dan met een nóg mooiere showroom. We organiseren daarom twee open dagen waarop belangstellenden van harte welkom zijn om bij onze showroom en werkplaats te komen kijken.

Op beide dagen is iedereen uitgenodigd aan de Bellstraat 20 voor een hapje en een drankje. Ook kun je natuurlijk meteen eens goed rondkijken, want er is genoeg te zien. Wie de showroom binnenstapt loopt meteen al tegen een heel bijzonder exemplaar aan en ook de favoriet van Lisa zelf. Een massieve, bruine kast met design. “Echt een mooi voorbeeld van een kast met karakter”, vertelt ze enthousiast. “Het heeft een eigen stijl en daar houd ik van. Het maakt je huis extra leuk. Natuurlijk moet zo’n stijl wel bij je passen. Maar als het aan mij ligt, gaat deze zo mee naar huis.”

Niet alleen de showroom is te bewonderen. Bezoekers van de Open Dagen krijgen ook een kijkje achter de schermen van de meubelmakerij. ‘’De werkplaats is normaal gesproken niet toegankelijk, maar tijdens de Open Dagen zijn onze meubelmakers graag bereid uit te leggen hoe ze te werk gaan bij het produceren van bijvoorbeeld een boekenkast of een wandmeubel.’’

Combineren!
Hoewel de meubelmakers van Elkekastopmaat duidelijk een eigen werkwijze hebben, volgen zij ook nauwgezet de landelijke trends. Bijvoorbeeld de trend om meerdere functies in één meubel te combineren. “Razendpopulair”, legt Lisa uit. “Denk aan een boekenkast waarin een computerwerkplek is gecombineerd of een haardmeubel met een tv. Dit soort combinaties is tegenwoordig erg in. Praktisch, modern en super leuk om één van je wanden mee te vullen. Bovendien zijn alle combinaties mogelijk. Daar hebben we in de showroom al mooie voorbeelden van staan en de verwachting is dan ook dat daar nog veel meer exemplaren bijkomen.”

Aan originele ideeen zijn er bij Elkekastopmaat dan ook geen gebrek. “Het leuke van dit vak is dat de mogelijkheden eindeloos zijn”, vervolgt Lisa. “Onze ontwerpers en meubelmakers zijn creatief en dat geldt ook voor onze klanten die zelf met ideeën komen. Zo willen we als meubelmakerij blijven vernieuwen en verrassen.”

Elektrische haard en opbergruimte ineen
Een haard is een lust voor het oog, maar neemt ook flink wat ruimte in beslag. De oplossing: een haardmeubel waarmee je warmte en gezelligheid creëert en tegelijkertijd opbergruimte of een mooie plek voor je televisie.

Elkekastopmaat maakt haardmeubels die precies in jouw interieur passen. Helemaal op maat dus. Met handige schuiflades, strak afgewerkte frontjes van door jou te kiezen materialen. En natuurlijk is er ook voldoende ruimte om al die vervelende snoeren en randapparatuur uit zicht te krijgen.

De meubelmakers van Elkekastopmaat zorgen niet alleen voor een passend ontwerp, maar installeren het meubel ook bij jou thuis, inclusief (elektrische) haard. Benieuwd naar de verschillende ontwerpen voor combi-meubelen? Kom dan op vrijdag 28 september tussen 15.00 en 18.00 uur en zaterdag 29 september tussen 10.00 en 15.00 uur langs tijdens de open dagen in de showroom aan de Bellstraat in Barneveld.

OOK INTERESSANT