Nijkerkse woningbezitters kunnen vanaf 1 januari weer geld besparen

Geplaatst op: 12-12-2017

December 2017

NIJKERK – Er is vanaf 1 januari weer geld beschikbaar voor particuliere woningbezitters in de gemeente Nijkerk. Met de duurzaamheidslening kunnen woningbezitters energiebesparende maatregelen in en aan de woning financieren.

De gemeenteraad van Nijkerk heeft er een miljoen euro beschikbaar voor gesteld. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van het totale energieverbruik binnen de gemeente voor rekening komt van woningen. Het energiezuinig maken van de woningvoorraad is daarom een belangrijke doelstelling. De investering past ook in de ambitie van de gemeente Nijkerk om in 2035 CO²-neutraal te zijn.

Een aanvraag voor de duurzaamheidslening kan via een formulier op de website van de gemeente (www.nijkerk.eu) worden ingediend. De gemeente beoordeelt de aanvraag inhoudelijk. De financiële beoordeling wordt gedaan door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (www.svn.nl) De duurzaamheidslening is een zogenaamd revolverend fonds. Hiermee komt het uitgeleende geld weer terug zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen. De voorwaarden voor de duurzaamheidslening zijn momenteel erg gunstig. Zo is de huidige rente slechts 1,6 procent.

De duurzaamheidslening kan ook gebruikt worden voor deelname aan bijvoorbeeld projecten van energiecoöperatie Zon op Nijkerk. Dit is een burgerinitiatief van inwoners uit Nijkerk en Hoevelaken en heeft als doel om voor inwoners zonder geschikt dak toch de mogelijkheid te bieden om zonnestroom op te wekken.Nieuwbouw in Doornsteeg, een wijk waar duurzaamheid voorop staat.

OOK INTERESSANT