Minder huizen te koop

Geplaatst op: 13-02-2018

Februari 2018

NIJKERK – De krapte op de Nijkerkse woningmarkt neemt verder toe. Voor het tweede kwartaal op rij zijn er minder huizen verkocht in de gemeente Nijkerk.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie NVM. In oktober, november en december verwisselden 213 woningen van eigenaren in de NVM-regio Nijkerk, waartoe ook Baneveld behoort. Dat is bijna 10 procent minder dan in dezelfde periode in 2016. De daling van het aantal transacties heeft alles te maken met het krimpende aanbod. Er staan simpelweg steeds minder huizen te koop. Vooral starters en mensen met een laag tot middeninkomen komen daardoor in de problemen. Wie een bestaande woning of appartement zoekt onder de 250.000 euro, heeft tegenwoordig minder dan 30 opties binnen de gemeentegrenzen.

Ondanks het krimpende aanbod, was 2017 een recordjaar voor de Nijkerkse woningmarkt. In totaal werden er 931 huizen verkocht, ruim 6 procent meer dan in 2016. En dat was ook al een recordjaar.
Wie de komende tijd een huis wil kopen, moet er snel bij zijn. Verkochte woningen stonden in het vierde kwartaal van vorig jaar gemiddeld zes weken te koop. Een jaar geleden was dat nog het dubbele. De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 307.000 euro.

OOK INTERESSANT