Koper moet sneller kiezen

Geplaatst op: 29-03-2017

Maart 2017

Concurrentie om huizen neemt toe tijdens Open Huizen Dag

NIJKERK – Nijkerkers die op zoek zijn naar een nieuwe woning kunnen op zaterdag 1 april vrijblijvend en zonder afspraak binnenkijken bij tal van woningen die te koop staan. Ze hebben waarschijnlijk minder tijd om te beslissen dan voorheen.

Het aantal woningen dat te koop staat neemt namelijk gestaag af, terwijl door de aantrekkende economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de nog altijd lage rente het aantal kopers juist in de lift zit. Meer concurrentie dus om een kleiner aantal woningen.

Dezelfde dag
De verwachting is dat dat merkbaar zal zijn tijdens de nieuwe editie van de NVM Open Huizen Dag.
Kopers doen er dan ook verstandig aan om vooraf uit te zoeken wat ze kunnen lenen, zodat er snel geschakeld kan worden. Kon in de afgelopen jaren nog wel een weekje nagedacht worden over een bod, de kans is groot dat er bij populaire woningen nu al dezelfde dag onderhandeld zal worden.

De Open Huizen Dag vindt twee keer per jaar plaats. Kopers kunnen deze dag tussen 11.00 en 15.00 uur vrijblijvend rondkijken bij tienduizenden woningen in heel Nederland. Alle woningen in de gemeente Nijkerk die deelnemen aan de Open Huizen Dag zijn te vinden op Funda.nl. In de aanloop naar de dag is er vaak een sterke toename van het aantal te koop aangeboden woningen.
De laatste editie van Open Huizen Dag – in oktober 2016 – leverde 105.000 woningbezoeken op. Van alle deelnemende huizen, was 42% binnen drie maanden verkocht. Bij woningen die niet deelnamen, verwisselde slechts 25% van de huizen van eigenaar. Een deel van dat verschil wordt veroorzaakt doordat aan Open Huizen Dag relatief meer woningen deelnemen die makkelijk verkocht worden.

OOK INTERESSANT