Héél mooi: vlinderjaloezieen bij Smits stoffering

Geplaatst op: 22-09-2018

NIJKERKERVEEN – Op een stijlvolle manier de inval van licht in je woning regelen? De vlinderjaloezie heeft het helemaal in zich! Dankzij de combinatie van horizontale jaloezie en een plissé in één product.

De vlinderjaloezie is een tamelijk nieuw product, vertelt Lotte Marantika – Klein Falckenborg. Ze bestaan uit banen stof die zijn dubbelgevouwen en voorzien zijn van een vouw. “Dit zorgt ervoor dat al de stoffen lamellen zich uitvouwen, de uiteindes elkaar raken en het eruit ziet als een plisségordijn. Vouw je de lamellen weer in, dan ogen ze als een horizontale jaloezie.” Vlinderjaloezieën combineren dus het beste van twee producten in één. En deze zonwering is een uitstekende keuze als je wel lichtinval, maar geen inkijk wilt in huis. “Ga je spelen met de lichtinval, dan vouwt de plissé zich langzaamaan dubbel en ontstaat de horizontale jaloezie. Je bepaalt dus zelf hoeveel licht er in je woning valt.”

Een vlinderjaloezie die gemaakt is van stof staat sfeervol in een landelijk interieur. Hou je meer van een industriële woonstijl, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de lederlook vlinderjaloezie. “Nog een voordeel: ze zorgen ook voor geluiddemping in je woning dankzij de stoffen lamellen. Heel handig als je een houten of gietvloer hebt liggen.”

www.smits-stoffering.nl

OOK INTERESSANT