Doornsteeg groeit verder

Geplaatst op: 20-02-2017

Februari 2017

CPO-projecten in startblokken, nieuwe wijk met huurwoningen

NIJKERK – Doornsteeg wordt uitgebreid met een nieuwe deelwijk. Het gaat om De Wijngaarde, waar vooral sociale huurwoningen komen.

De Wijngaarde komt te liggen in het midden van Doornsteeg. Het plan omvat de bouw van 24 sociale huurwoningen en 6 koopwoningen. Verder komen er vier kavels beschikbaar voor de bouw van een twee-onder-een-kap of vrijstaande woning. De woningen zullen gebouwd worden door Heijmans, die ook elders in Doornsteeg actief is.
De nieuwe deelwijk krijgt een dorps karakter, met onder meer parkjes en waterpartijen. De rijwoningen worden volgens het bestemmingsplan in korte rijtjes van zes woningen gebouwd.

Levensloopbestendig
De helft van de woningen bestaat uit brede en diepere levensloopbestendige huizen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Deze woningen bestaan uit één bouwlaag met een kap. De andere rijwoningen zijn smaller en minder diep en hebben twee bouwlagen met een kap. Ook elders in Doornsteeg zijn er vergevorderde bouwplannen. Het gaat om plannen van twee groepen kopers die in eigen beheer hun woningen laten bouwen. Hun plannen, genaamd ‘Dansende Daken’ en ‘Ik woon betaalbaar’, beslaan samen 42 woningen.Het gaat hard met de nieuwbouw op Doornsteeg. Ondertussen worden ook de plannen gesmeed voor de volgende deelwijk: De Wijngaarde.

OOK INTERESSANT