Aantal vergunningen in gemeente Nijkerk flink omhoog

Geplaatst op: 06-12-2016

December 2016

NIJKERK – De gemeente Nijkerk heeft in de eerste drie kwartalen van 2016 al 185 vergunningen voor nieuwbouwwoningen verstrekt. Dat zijn er nu al meer dan in de afgelopen vier jaren.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name in het tweede kwartaal van dit jaar ging het hard met 121 vergunningen. Ter vergelijking: in heel 2015 werden 117 vergunningen verleend.

De cijfers bevestigen het beeld dat de lokale woningmarkt zich herstelt. Op diverse plekken in de gemeente Nijkerk schieten nieuwbouwwoningen de grond uit. Zo wordt in Nijkerk volop gebouwd aan De Boomgaard, de eerste deelwijk van Doornsteeg. In Nijkerkerveen verrijst Het Nieuwe Veen. En in Hoevelaken staat het project De Beeckhof in de startblokken.
Nijkerk wil tot 2030 nog 3.000 nieuwe woningen realiseren, deels voor eigen inwoners en deels voor mensen uit de regio. Een flink deel (35%) daarvan moet bestaan uit sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen.

Helemaal terug bij af is Nijkerk nog niet. Zo werden in 2009 – voor de economische crisis – maar liefst 332 nieuwbouwvergunningen verleend. Het herstel is wel in lijn met de landelijke trend. In heel Nederland steeg het aantal nieuwbouwvergunningen in het derde kwartaal van dit jaar met ruim 31 procent. Volgens het CBS profiteren architecten en bouwbedrijven volop van de aantrekkende nieuwbouwmarkt. Zij zien hun orderportefeuilles weer vollopen na een aantal magere jaren. In Nijkerk bouwt De Bunte Vastgoed aan de Boomgaard, een deelwijk van Doornsteeg.

OOK INTERESSANT