De beste gordijntips van Smits Stoffering

Geplaatst op: 19-02-2019

NIJKERKERVEEN – Gordijnen zijn echte sfeermakers voor je interieur! Ze zorgen voor een prettige akoestiek en voor gezelligheid. Maar hoe zorg je ervoor dat gordijnen niet té veel ruimtelijkheid in je woning wegnemen?

Hoe groot of klein je kamer aanvoelt hangt af van de gebruikte stoffen. Zo geeft transparante stof een ruimtelijker effect dan dichte stof en maakt een soepele stof je woning gevoelsmatig groter dan een stugge variant. Daarnaast is ook het patroon van belang. Deze kan een vrolijke en gezellige sfeer geven, maar ook een té grote blikvanger worden. Zeker in een kleine ruimte met weinig ramen werkt dit verkleinend. Heb je dus een kleine woonkamer? Vermijd dan drukke gordijnen en kies voor een rustig kleurenpalet.

Royale, lange gordijnen hebben een chique uitstraling, maar soms is een kort gordijn mooier. Bijvoorbeeld bij een uitstekende vensterbank, of als er een bureau of bank onder het raam staat. Zelfs de plooi (de confectie) van een gordijnstof is bepalend voor de sfeer en ruimtelijkheid in je woning. Advies nodig? Bij Smits Stoffering weten ze precies wat het beste past bij jouw interieur. Kom naar Nijkerkerveen voor een persoonlijk advies.

www.smits-stoffering.nl

Andere Trends