Smaak bepalen bij Colorstore

Geplaatst op: 22-05-2018

HOEVELAKEN – Guldie Colorstore is niet zomaar een winkel. Het is dé plek voor inspiratie over de allerlaatste trends op het gebied van verf en behang. Je krijgt er kundig advies over alle leuke en minder leuke klussen die komen kijken bij het stofferen van je interieur. Het geheime wapen? Dat is Daisy Garcia Palma, die al een decennium lang het vertrouwde gezicht is in de winkel!

Ga je verhuizen? Of sta je op het punt om een nieuwbouwwoning te kopen? Een spannende en energieke tijd breekt aan, waarin volop keuzes gemaakt moeten worden. Veel daarvan hebben te maken met je interieur. En voor je het weet breek je je hoofd over welke kleur je muren in vredesnaam moeten krijgen. Want de keuze is tegenwoordig zo enorm groot!

Daisy weet als geen ander hoe belangrijk het is om smaak te bepalen en aan de hand daarvan keuzes te maken. Sterker nog, ze doet niets liever dan klanten van Guldie Colorstore adviseren op dit gebied. Ze weet waarover ze het heeft, want met haar onderneming UnDiseño geeft ze ook bij mensen thuis interieur- en stylingadvies. “Bijna iedereen kan wel wat hulp gebruiken om een huis in te richten”, vertelt ze. “In de Colorstore peil ik daarom eerst iemands smaak en voorkeur. Dan valt er vaak al heel veel af, waardoor de keuze al makkelijker te maken is. Negen van de tien keer is de keuze voor een kleur verf of een behangsoort dan meteen raak.”

Behang
Een wandvullende collectie siert de achterwand in de Colorstore. Er staan twee grote, houten tafels die uitnodigen om rustig te bladeren in de grote behangboeken. In het oog springend is de collectie van Eijffinger, die met de nieuwe Vivid Collectie prachtige natuurpatronen zoals bladeren en palmen helemaal van nu is. “Echt een collectie vol inspirerende trends”, vindt Daisy. “Modisch, innemend, speels en soms een tikje rebels. Je ziet bij Eijffinger momenteel veel wuivende palmen, frisse bananenbladeren en dromerige spatjes. Met matte, zachte kleuren en verrassende kleurencombinaties, van naturel, mauve, blush en steen-roze tot teal, salie, oker, diepdonkerblauw en zwart.” Ook de betoonlookbehangcollectie van Eijffinger is populair. Zo heeft het merk behang met letterlijk een schoonmetselwerkprint (“alsof je een bakstenen muur hebt, echt levensecht”) maar ook uniprints met de look van beton. “Het leuke is om te spelen met alle dessins en zo je eigen, unieke stijl te creëren. Natuurlijk niet door je hele woning van behang te voorzien, maar door bijvoorbeeld één muur een verrassende, spannende print te geven. Het geeft écht iets extra’s aan je interieur en je zult er ongetwijfeld heel veel complimenten over krijgen. Gewoon een beetje durven!”

Verf
En ja, hoe zit het tegenwoordig met verf? De verf anno 2018 is bij voorkeur matter dan mat, aldus Daisy. Bij Guldie Colorstore zijn er twee prominente merken die wandvullend en met de mooiste kleuren en tinten om de aandacht van de klusser vragen. De krijtverf van Farrow & Ball komt uit Engeland en wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt volgens een traditioneel recept. De krijtverf is verkrijgbaar in 132 kleuren met ieder twee finishes: de matte Estate Emulsion en de half-matte Modern Emulsion. “De krijtverf van Farrow & Ball droogt binnen twee uur”, vertelt Daisy. “Om een optimaal kleurresultaat te bereiken, raden we je aan om twee lagen verf te gebruiken. De verf is sneldrogend, dus slechts 4 uur na het aanbrengen van de eerste laag verf kan de tweede laag worden aangebracht.” Het andere merk krijtverf bij Guldie is van Flamant. “Flamant muurverf dekt uitstekend, is supermat, afneembaar en zeer eenvoudig aan te brengen met roller of kwast.”

Verras in je interieur met een uniek soort behang!
Natuurlijk blijven er altijd nieuwe trends komen op verf- en behanggebied. Neem het digitale printbehang, waarbij een print – bijvoorbeeld van een ruige betonlookmuur – is afgebeeld op vier banen behang. Waardoor het resultaat levensecht metselwerk is. “En het vliesbehang is heel gemakkelijk op te brengen. Je hoeft niet meer de muur, maar alleen het behang zelf te voorzien van lijm.”

Steen- en betonlook zijn momenteel een grote trend in behangland. Guldie heeft vele collecties op voorraad. Kies bijvoorbeeld uit behang met wit steen, verweerde stenen, behang met oude stenen of uit allerlei soorten natuursteen en betonuitstralingen. Deze prints geven je woning direct een warme uitstraling, en doet het vooral goed in industriële en stoere interieurs.

Lees meer over Guldie