Vind je droomhuis tijdens Open Huizen Dag

Geplaatst op: 29-09-2019

Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 5 oktober kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je droomhuis.

Het is op 5 oktober alweer de 23e editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen.

Dit jaar openen weer duizenden woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. Op de woningsite Funda.nl staat welke huizen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen deelnemen. Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.

Deelname werpt vruchten af
Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in maart 2019, was twaalf weken later 47% verkocht. Van de niet-deelnemende woningen was dat 37%.”

Open Huizen Dag werkt als aanjager
Omdat de markt iets aantrekt, verwacht makelaarsorganisatie NVM iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis. Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.

Zo haal je als koper alles uit Open Huizen Dag

Vooraf doen
– Stel een wensenlijst op, zoals het aantal slaapkamers, afstand woon-werkverkeer, winkels en scholen.
– Ga langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 5 oktober gericht zoeken naar een geschikt huis.
– Oriënteer op funda naar woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag en in aanmerking komen qua prijs en locatie.
– Bekijk in de week voor de NVM Open Huizen Dag de omgeving. Hoe ziet het er ’s avonds uit?

Op NVM Open Huizen Dag zelf
– Stel een maximum aan het aantal te bezoeken huizen.
– Stippel een handige route uit.
– Beperk het bezoek tot een maximum tijd.
– Ga gewoon weg als de eerste indruk niet goed is.

Bron foto: NVM

OOK INTERESSANT