300 huizen erbij in Nijkerk

Geplaatst op: 15-12-2018

NIJKERK – Er worden dit jaar naar verwachting 300 nieuwbouwhuizen opgeleverd in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Dat is anderhalf keer zoveel als de gemeentelijke doelstelling van 200 nieuwbouwwoningen per jaar.
Dat staat in een rapportage over de doelen en resultaten van het Nijkerkse gemeentebestuur. Het hoge bouwtempo is opmerkelijk omdat op veel andere plekken in Nederland nieuwbouwprojecten juist vertraging oplopen, door een tekort aan bouwpersoneel en schaarste aan bouwmaterialen. De helft van de bouwers in Nederland moet hierdoor projecten uit- of afstellen, bleek onlangs uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw. Ook stijgende prijzen van bouwmaterialen spelen veel bouwers parten.

Nieuwbouw in 2019
Ook de komende jaren wordt er fors nieuw gebouwd in Nijkerk. Zo start in 2019 de bouw van 65 woningen in Nijkerkerveen en gaat in Hoevelaken de schop in de grond voor Woonpark Hoevelaken, op de plek van het voormalige Bouwfonds. Verder werken projectontwikkelaars op dit moment plannen uit voor fase 2 van Doornsteeg. Het gaat om de bouw van 330 huizen. De woningen gaan in het najaar van 2019 in de verkoop.

Langetermijnplanning
Eerder dit jaar bleek uit de vastgoedmonitor van de regio FoodValley, waartoe Nijkerk behoort, dat er tussen 2017 en 2027 zo’n 1640 nieuwe woningen bij moeten komen in Nijkerk om de groei van het aantal inwoners op te vangen.

OOK INTERESSANT