Zaterdag 7 april: Open Huizen Dag in Barneveld

Geplaatst op: 31-03-2018

BARNEVELD – Op zoek naar een nieuwe woning? Dan is zaterdag 7 april een mooi moment om je te oriénteren. Dan het is namelijk weer NVM Open Huizen Dag.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je vrijblijvend en zonder afspraak een kijkje nemen bij tientallen woningen die te koop staan. Naast je droomhuis kun je dus ook snel nog even bij je tweede en derde keus binnenstappen, zonder dat je daar weer vrij van je werk hoeft te nemen. Verkopers doen zelf de rondleiding, waardoor je ze meteen al je vragen kunt stellen over bijvoorbeeld de buren en de buurt.
Alle deelnemende huizen zijn te vinden op Funda.nl. Via de app van Funda kun je handig een route uitstippelen. Bovendien kun je in de app makkelijk notities maken en een woning beoordelen. Zo vergeet je niet meer wáárom je dat ene huis nou top vond. Door de aantrekkende woningmarkt doen er dit jaar minder verkopers mee aan Open Huizen Dag. Het gaat dan vooral om wat duurdere woningen, want goedkope huizen zijn schaars en verwisselen ook zonder Open Huizen Dag al razendsnel van eigenaar.
Tijdens de vorige editie van Open Huizen Dag, in september 2017, openden ruim 18.000 woningverkopers hun deuren. In totaal leidde dat tot circa 85.000 bezichtigingen. Volgens de NVM werkt de dag nog altijd, ook bij woningen die al langer te koop staan. De kans dat zo’n huis verkocht wordt neemt volgens de NVM met 11 tot16 procent toe dankzij de Open Huizen Dag.