Woningaanbod krimpt snel

Geplaatst op: 09-06-2017

Juni 2017

BARNEVELD – Het wordt steeds lastiger om een woning te vinden in de gemeente Barneveld. Met name het aanbod aan goedkope en middeldure koopwoningen daalt snel.

Volgens Funda, de belangrijkste verkoopsite van Nederland, staan in de gemeente Barneveld momenteel nog maar zo’n 400 woningen te koop. Iets minder dan een jaar geleden konden kopers nog uit meer dan 600 huizen en appartementen kiezen. Het aantrekken van de woningmarkt raakt vooral starters en mensen met een laag inkomen. Wie maximaal 250.000 euro wil uitgeven, heeft nog slechts keuze uit zo’n 100 huizen. Minder dan een jaar geleden bestond de helft van het aanbod nog uit zulke goedkope en middeldure woningen.

Het aanbod aan betaalbare woningen is niet gelijk verdeeld binnen de gemeente Barneveld. Vooral in de kleinere dorpen is het zoeken naar te koop-borden in de tuin van middenwoningen of op de balkonnen van appartementen. Zo staat in Zwartebroek en Kootwijkerbroek slechts één huis te koop met een vraagprijs onder de 2,5 ton.

Dat het snel gaat op de woningmarkt, blijkt ook uit het aantal transacties. Barneveldse makelaars verkochten volgens Funda in de maand mei maar liefst 65 woningen. Vooral in de kleinere dorpen van de gemeente staan er weinig appartementen en middenwoningen te koop.