Wonen in Holzenbosch

Geplaatst op: 11-12-2017

December 2017

Op donderdag 30 november 2017 startte Heilijgers met de verkoop van 62 woningen in deelplan Holzenhoef in nieuwbouwwijk Holzenbosch te Voorthuizen. In het project Holzenhoef komen diverse woningtypen in de verkoop. Van tussen- en hoekwoningen vanaf € 175.000,- (v.o.n.) tot royale herenhuizen en twee-onder-één-kap-woningen vanaf ca. € 399.500,- (v.o.n.) inclusief garage. Er komen ook zeven energieneutrale, all-electric woningen, ook wel bekend als nul-op-de-meter-woningen, waar geen gasaansluiting in komt én acht twee-onder-een-kap-woningen met garage.

Bij een voorspoedige verkoop wordt in het 2e kwartaal 2018 gestart met de bouw en zal de oplevering naar verwachting begin 2019 plaatsvinden. De inschrijving duurt tot en met 11 december 2017!

Aan de zuidzijde van Voorthuizen wordt de nieuwe woonwijk Holzenbosch gerealiseerd. De woonwijk telt 327 woningen in verschillende woningtypen en prijsklassen. U leest op deze pagina’s in de Woonkrant over de stand van zaken, welke woningen op dit moment worden verkocht en wat de komende periode staat te gebeuren.

Wat is er de afgelopen periode gebeurd?
De afgelopen periode is hard gewerkt in Holzenbosch:
• Het bouwrijp maken van Holzenbosch ligt op schema en is vóór het einde van dit jaar klaar;
• De rotonde in de Baron van Nagellstraat en de Holzenboschlaan zijn klaar. Hierdoor zijn de woonclusters aan de noord- en zuidwestkant van Holzenbosch (waar de eerste woningen worden gerealiseerd) bereikbaar;
• De beschoeiingen voor de wadi’s zijn aangebracht.

Wat gebeurt er nu en de komende tijd?
• De bouw van een aantal particuliere kavels is in volle gang;
• De Bunte Vastgoed Oost B.V. is in oktober – in samenwerking met Woningstichting Barneveld – gestart met de bouw van zo’n 40 koop- en huurwoningen in het noordelijke cluster (Holzenbrink) en in Holzengaarde.
• Twee weken geleden startte de verkoop van 19 koopwoningen in het noordelijke cluster (Holzenbrink) die worden gerealiseerd door Schoonderbeek Aannemingsmaatschappij B.V. uit Amersfoort – zie ook: www.kapmakelaardij.nl/kap-nieuwbouw; ook zal Schoonderbeek hier 6 huurwoningen realiseren.
• Op 30 november 2017 startte de verkoop van 62 koopwoningen die in opdracht van de gemeente Barneveld worden gerealiseerd door de firma Heilijgers. De bouwstart van deze woningen en 14 huurwoningen staat gepland voor het voorjaar van 2018. Ook worden 10 twee-onder-een-kap-woningen en 1 vrijstaande woning voorbereid.

Veel belangstelling voor Holzenbosch!
We hebben de afgelopen periode gemerkt dat er veel belangstelling is (en blijft!) voor wonen in Holzenbosch. Dat bleek bijvoorbeeld uit de massale belangstelling voor de zes huurwoningen van Woningstichting Barneveld waarvoor zich tweehonderd
belangstellenden inschreven. Ook de verkoopstart van Heilijgers werd door meer dan 300 belangstellenden bezocht.

Overige projecten die op stapel staan
Holzenbosch Fase 1
Na een succesvolle verkoop van fase 1 zijn Bouw- en Aannemings-bedrijf Schoonderbeek en Bouwbedrijf Van de Kolk-Garderen gestart met de bouw van de woningen in Holzenbosch. Op vrijdag 1 december werd samen met de kopers en betrokken partijen het officiële bouwstartsein gegeven.
In fase 1 zijn nog twee woningen te koop 1 halfvrijstaande woning voor € 399.950 en 1 hoekwoning voor € 257.950. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Midden Nederland Makelaars of Drieklomp Makelaars, beide te Voorthuizen.

Holzenbosch Fase 2
Op dit moment is De Bunte Vastgoed Oost bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van 10 halfvrijstaande woningen en
1 vrijstaande woning (Plan Holzengaarde). Meer informatie vindt u te zijner tijd op de website van Holzenbosch
(www.holzenbosch.nl) en op www.nieuwbouwvoorthuizen.nl.

Volg ons op Facebook!
De Facebookpagina van Holzenbosch (facebook.com/HolzenboschVhuizen) wordt door veel mensen gevolgd. Ook door u?
Verkoopinformatie
De woningen in Holzenbosch worden gerealiseerd in opdracht van drie partijen: de gemeente Barneveld, Woningstichting Barneveld en Bouw- en Aannemersbedrijf Schoonderbeek.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling voor een woning in Holzenbosch? Hieronder staat hoe u dit kunt laten blijken en hoe wij u hierover op de hoogte houden:
• Hebt u zich al eerder via de website www.holzenbosch.nl ingeschreven als belangstellende? De gemeente Barneveld informeert u dan rechtstreeks over de verkoopmomenten of de aanbieding van de sociale verhuur van de woningen.
• Uiteraard staat deze informatie ook op www.holzenbosch.nl en wordt via de informatiepagina van de gemeente Barneveld (in de Barneveldse Krant / Donderdagkrant) bekendgemaakt.
• Hebt u belangstelling voor een woning, maar u heeft zich nog niet als belangstellende gemeld? U kunt dit eenvoudig doen via
www.holzenbosch.nl. Kies onderaan de pagina voor ‘Verkoop’.

Interactieve kaart op www.holzenbosch.nl
De website www.holzenbosch.nl heeft een interactieve kaart (ga naar Over Holzenbosch / Plattegrond). U kunt daarbij bekijken welke woningen zijn verkocht of verhuurd, welke woningen onder voorbehoud zijn verkocht of nog te koop of te huur zijn.

Verkoopsites
Op de internetsites van Drieklomp Makelaars, Midden Nederland Makelaars en Kap Makelaardij is het actuele aanbod terug te vinden alsook via www.nieuwbouwvoorthuizen.nl.

U vindt de relevante informatie over de woningen in Holzenbosch Voorthuizen via de volgende websites:
• Via Midden Nederland Makelaars:
www.mnm-wonen.nl/aanbod/nieuwbouwaanbod/voorthuizen
• Via Drieklomp Makelaars:
www.drieklomp.nl/nieuwbouw-projecten/project-v72
• Via Kap Makelaardij:
www.kapmakelaardij.nl/kap-nieuwbouw

Voor informatie over vrije sector kavels kunt u contact opnemen met de betreffende bouwer of ontwikkelaar; voor informatie over kavels van Heilijgers kunt u contact opnemen met de makelaar.

Sociale huurwoningen
Woningstichting Barneveld biedt woningen aan via huiswaarts.nu. Zorg alvast dat u daar
ingeschreven staat. Inschrijven is nodig om te kunnen reageren op een sociale huurwoning
uit het woningaanbod van Woningstichting Barneveld.

Meer informatie?
Kijk op www.huiswaarts.nu of op de website van Woningstichting Barneveld:
www.wstg-barneveld.nl (bij Onze Projecten / Nieuwbouw).