Voorthuizen krijgt ondanks bezwaren toch een ‘villawijk’

Geplaatst op: 28-03-2019

VOORTHUIZEN – De wijk Blankensgoed in Voorthuizen mag uitgebreid worden met maximaal veertig, voornamelijke dure koopwoningen. Daarmee heeft de gemeenteraard ingestemd.

De woningen komen aan de noordkant van de wijk, tussen de bestaande woningen en de nieuwe noordelijke rondweg om Voorthuizen. Het is het laatste stukje van Blankensgoed dat nog gebouwd moet worden.

Over het plan was discussie omdat er vooral vrijstaande huizen en twee-onder-één-kapwoningen gebouwd worden. Daar is niet iedereen blij mee. Er werden vragen over gesteld door ChristenUnie Barneveld. Ook omwonenden hadden hun twijfels over de bouw van een ‘villawijk’.

Volgens het gemeentebestuur is er echter niets mis met de bouw van vooral duurdere huizen. “In de in 2016 vastgestelde woonvisie wordt aandacht gevraagd voor de realisatie van verschillende, onderscheidende woonmilieus. Dit betekent in de praktijk dat we soms voor 100 procent sociale woningbouw op een locatie kiezen, maar soms ook voor 100 procent duurdere woningbouw. In de regionale vastgoedmonitor van Foodvalley is vastgesteld dat in deze regio dergelijke hoogwaardige woonmilieus ontbreken. Met het aantrekken van de economie neemt de behoefte aan dergelijke buurten weer toe. In Voorthuizen kennen we dit aanbod minder, maar de vraag is er wel degelijk.”