Upgrade voor woningen Valkhof

Geplaatst op: 23-03-2020

BARNEVELD –  Woningstichting Barneveld is begonnen met een grootschalig renovatieproject in Barneveld. Bijna 200 woningen aan de Valkhof worden sterk verduurzaamd.

​De komende maanden wordt er onder meer asbest gesaneerd en isolatie aangebracht in de kruipruimte, op zolder en in de spouwmuur. Ook krijgen de woningen HR++glas en zonnepanelen. Daarmee springt het energielabel van C of D nu, naar A of A+ straks.

De woningen worden blok voor blok aangepakt. Per woning duurt de renovatie circa twee weken. Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. In de buurt is ook een modelwoning ingericht, waar ze zich eventueel kunnen terugtrekken.

Geen huurverhoging

Huurders krijgen geen huurverhoging voor de kiezen voor de isolatiemaatregelen. Voor de zonnepanelen betalen ze wel een bijdrage in de servicekosten. De woningstichting verwacht dat bewoners na de renovatie per saldo lagere woonlasten hebben, doordat hun energierekening daalt.

De woningen aan de Valkhof zijn gebouwd in 1974. De renovatie wordt uitgevoerd door Coen Hagedoorn Bouwgroep BV. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het eind van dit jaar zijn afgerond. Woningstichting Barneveld is bezig met de voorbereiding van nog eens 300 woningen van hetzelfde type. De bedoeling is dat de werkzaamheden aansluitend plaatsvinden.