Omzet stijgt in regio Barneveld sneller dan elders in Nederland

Geplaatst op: 26-08-2016

Augustus 2016

BARNEVELDDat de woningmarkt aantrekt, is duidelijk merkbaar in Barneveldse woonwinkels. De aanloop neemt toe en consumenten trekken weer de portemonnee voor keukens, bedden, vloeren en meubels.

 
,,We hebben gigantisch veel mails en aanvragen gekregen in de afgelopen weken. Er is veel vraag naar bijvoorbeeld pvc-vloeren, betondesignvloeren en houten jaloezieën. Voor de aankomende maanden staan al veel klussen ingepland, waardoor we zelfs extra personeel moeten inhuren. Dat hadden we niet verwacht”, vertelt Dennis Kooloos van Dennis Kooloos Woninginrichting uit Barneveld. ,,We merken dat het goed gaat met de economie en ook de vele nieuwbouwprojecten in de regio helpen mee.”

 
De opleving van de woonbranche staat niet op zichzelf. In heel Nederland – en specifiek in Oost-Nederland – deden woningzaken het goed in het tweede kwartaal van dit jaar. In april, mei en juni werd 5,5% meer omgezet dan dezelfde periode het jaar ervoor. En dat was toch ook al een prima periode, meldt brancheorganisatie InRetail. Vooral woonzaken met een gemengd assortiment deden het goed met een omzetplus van 19,5 procent. Ook beddenspecialisten (+15,2%) en woningtextielwinkels (4,1%) verkochten meer. Keuken- en meubelzaken bleven wat achter met relatief kleine plusjes.

 
Ook de vooruitzichten zijn goed. Volgens InRetail zijn woonondernemers positief gestemd voor het derde kwartaal van dit jaar. Bijna tweederde verwacht minimaal dezelfde omzet te realiseren als vorig jaar en ruim een kwart verwacht dat de omzet deze zal overstijgen. Direct na de zomervakantie werd een start gemaakt met het bouwrijp maken van de Jonkershof, een nieuwbouwproject nabij het dorpscentrum van Barneveld.