Nieuwe buurtapp verovert Barneveld

Geplaatst op: 20-02-2017

Februari 2017

BARNEVELD – Nu bijna elke buurt in Barneveld zijn eigen WhatsApp-groep heeft, is een nieuwe buurtapp bezig aan een opmars. Het gaat om de gratis app Nextdoor, die er vooral op gericht is om buren met elkaar in contact te brengen.

Zo kun je via de app een buurtborrel organiseren, maar ook vragen of iemand een grasmaaier te leen heeft of jouw weggelopen kat gezien heeft. Lid worden kan alleen op uitnodiging van iemand uit de buurt. Via de gps op je smartphone wordt gecheckt of je ook echt in de wijk woont.
De app groeit als kool. Zo heeft Nextdoor Veller inmiddels al ruim 260 leden. Ook in andere Barneveldse wijken zoals Norschoten en Barneveld-Zuid zijn er gebruikers van de app, die vier jaar geleden ontwikkeld werd in de VS. Nederland is het eerste Europese land waar Nextdoor nu voet aan de grond probeert te krijgen. De app concurreert daarbij met het Nederlandse Buurtapp.nl en lokale WhatsApp-groepen, waarvan er inmiddels tientallen in Barneveld zijn. De WhatsApp-groepen hebben wel een veel specifieker doel: de wijk veiliger maken. Deelnemers wordt dan ook gevraagd om alleen berichten te plaatsen als ze bijvoorbeeld een verdachte situatie signaleren.