Grote Barneveld Helpt Dag op 30 september

Geplaatst op: 22-09-2017

September 2017

BARNEVELD – De Grote Barneveld Helpt Dag staat weer in de startblokken. Na het grote succes van vorig jaar krijgen op zaterdag 30 september vijftien adressen in de gemeente bezoek van een ploeg hoveniers en klusjesmannen.

De Grote Barneveld Helpt Dag is het initiatief van Barneveld Helpt (een collectief van ondernemers in de gemeente) en de Stichting Present. Ze trekken gezamenlijk op om inwoners van de gemeente waar nodig een helpende hand te bieden.

Selectie
De projecten zijn geselecteerd door de Stichting Present in samenwerking met maatschappelijke organisaties, vertelt coördinator Bert van Veldhuizen. “Zo zorgen we er voor dat de hulp op de goede plekken terecht komt. Daarmee bedoelen we gezinnen die niet de financiën hebben om dingen zelf op te lossen en die ook niet over een goed netwerk beschikken. Dit zijn vaak mensen die buiten de boot vallen.”

Zo staat er een schilderklus op het programma bij een inwoner van Kootwijkerbroek die flinke fysieke problemen heeft en een heel klein sociaal netwerk heeft. “Verder knappen we een ouderslaapkamer op van een alleenstaande moeder met drie kinderen in Barneveld. Van een weduwe in Barneveld wordt de achtertuin onderhoudsarm gemaakt. En ga zo maar door,’’ aldus Van Veldhuizen. “Daarnaast staat er een verhuizing op het programma. Het leuke is dat we opnieuw een groot aantal ondernemers bereid hebben gevonden om hun materialen, diensten én hun tijd beschikbaar te stellen. Veel ondernemers vinden het leuk om in ieder geval één dag in het jaar iets te doen waar ze niet zélf beter van worden, maar waar een ander mee geholpen is. De Grote Barneveld Helpt Dag voorziet daarin.’’

Op zaterdag 30 september gaan de deelnemers van de Grote Barneveld Helpt Dag al vroeg van start. Van Veldhuizen: “We verzamelen op bedrijventerrein De Briellaerd, vanwaaruit de vrijwilligers en ondernemers zich verspreiden over de vijftien projecten. Het ziet ernaar uit dat we mooi weer hebben, dus dat is lekker voor de buitenklussen. Er zijn dit jaar maar liefst acht verschillende hoveniers betrokken bij de Grote Barneveld Helpt Dag. Dat is een mooi record. De tuin is toch voor veel mensen een beetje een sluitpost, en als er geen geld is, zie je dat dat vaak als eerste blijft liggen. We gaan dit jaar veel mensen blij maken met een opknapbeurt, een nieuwe schutting, een nieuw aangelegd tegelpad en ga zo maar door. We hebben er superveel zin in.’’

Vrijwilligers
De organisatie kan voor 30 september overigens nog een aantal vrijwilligers gebruiken. “Dus wie ook maar een beetje handig is en graag wil meehelpen, meld je vooral!”
Dat kan via info@barneveldhelpt.nl of via 06-22588202. Op de website www.barneveldhelpt.nl staat een mooie impressie van het verloop van de dag van vorig jaar.