Extra sociale huurwoningen in Holzenbosch

Geplaatst op: 11-12-2017

December 2017

BARNEVELD – Woningstichting Barneveld neemt zes betaalbare, extra duurzame eengezinswoningen in de Voorthuizense nieuwbouwwijk Holzenbosch af van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed.

Het gaat om de eerste sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Holzenbosch. De woningen komen aan de Oosterkam en krijgen een huurprijs van 592 euro (tussenwoning) of 710 euro (hoekwoning). De woningen hebben twee woonlagen, een kap en drie slaapkamers. De huizen zijn vormgegeven in de sobere architectuur van de jaren 50-60 en sluiten aan op de sfeer van de rest van de wijk. De oplevering is naar verwachting in november 2018.

Bijzonder aan de woningen is dat ze bijna energieneutraal zijn en daarmee nu al voldoen aan wetgeving die pas in 2021 ingaat. “De schil van deze woningen is zeer goed geïsoleerd en er komen 10 tot 12 zonnepanelen op het dak. Ook komt er lagetemperatuurverwarming in de woningen en een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor een gezond leefklimaat. Bewoners krijgen bovendien via een BeNext gateway inzicht in hun dagelijks energieverbruik. Deze is aangesloten op de slimme meter in de meterkast en leest de meterstanden uit”, vertelt directeur Liesbeth Brouwer-de Jong van de Woningstichting.

De Woningstichting gaat bewoners uitleg geven over de duurzame systemen en technieken. “We willen bewoners net zo enthousiast maken als wijzelf zijn over het duurzame karakter van de woningen. En ze ook bewust maken van hun rol bij het bereiken van een optimaal leefklimaat door het juiste gebruik van de systemen en installaties in de woningen”, vervolgt Brouwer-de Jong.
De bouw van de woningen is inmiddels gestart. In het deelgebied Holzenbrink komen naast 6 sociale huurwoningen ook 34 koopwoningen.De eerste woningen van Holzenbosch Voorthuizen naderen hun voltooiing.