Duurzame huizenroute in gemeente Barneveld

Geplaatst op: 30-10-2017

November 2017 – 

BARNEVELD – Hoe is het om in een duurzaam huis te wonen? Wat merk je van duurzame installaties en energiebesparende maatregelen? Dat én meer ontdek je tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november.

Je kunt tijdens deze dagen tientallen duurzame woningen bekijken in de gemeente Barneveld (en natuurlijk in andere dorpen en steden in Nederland). Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen. Want veel mensen willen best aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt kan je daarbij helpen, zo leert de ervaring.

Opendeurdagen
Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. En tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Bijvoorbeeld in een twee-onder-een-kapwoning uit 1995 in woonwijk De Vaarst, die vorig jaar werd voorzien van een lucht-water-warmtepomp en zonnepanelen. Of een woning in De Glind, waar een gasaansluiting overbodig werd gemaakt door het installeren van een warmtepomp en maar liefst 28 zonnepanelen.

Meld je aan
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar nog meer duurzame woningen in Barneveld. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Huiseigenaren die meedoen op zaterdag 4 en 11 november ontvangen als blijk van waardering van de organisatie een bedankje en maken bovendien kans op een weekend weg.