Binnenkijken bij energiezuinige huizen in Barneveld

Geplaatst op: 03-09-2019

BARNEVELD – Woningbezitters die hun huis duurzamer willen maken kunnen op de zaterdagen 2 en 9 november 2019 inspiratie opdoen bij diverse energiezuinige huizen in Barneveld en omstreken.
Dan vindt de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Tijdens deze twee dagen kun je onder meer binnenkijken bij een hoekwoning op Veller uit 2017. Het gaat om een zogenoemde nul-op-de-meterwoning, een huis dat in een jaar tijd zelf net zoveel duurzame energie opwekt als er verbruikt wordt. De woning heeft een lucht/water warmtepomp, wand- en vloerverwarming.
Wil je weten hoe je een oudere woning kunt verduurzamen? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen in een vrijstaande woning uit 1963 aan de Nieuwe Markt in Barneveld. Deze woning is in 2008 volledig verbouwd en voorzien van HR++ glas, spouwmuur- en vloerisolatie en een nieuw dak. Het aangebouwde kantoor heeft zonnepanelen, een HR-Solar zonnecollector systeem, een warmtepomp en lagetemperatuurradiatoren.
Alle deelnemende huizen zijn te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor een bezoek aan één van de woningen. Vanwege de grote belangstelling tijdens eerdere edities wordt aangeraden om vroeg in te schrijven. Heb je zelf een duurzame woning? Dan kun je op de site jouw huis ook aanmelden voor deelname aan de Nationale Duurzame Huizen Route.