Barnevelders tevreden over woonomgeving

Geplaatst op: 30-10-2017

November 2017 –

BARNEVELD – Inwoners van de gemeente Barneveld zijn over het algemeen tevreden over de wijk of buurt waar ze wonen. Dat blijkt uit het landelijk onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’

Negen op de tien inwoners voelt zich thuis in de buurt en driekwart van de bewoners zal niet snel verhuizen. Acht op de tien inwoners vindt dat de buurtbewoners prettig met elkaar omgaan en zeven op de tien geeft aan dat zij voor elkaar klaar staan. Ruim vijfhonderd inwoners van de gemeente Barneveld namen deel aan het onderzoek. Ze beoordelen hun woonomgeving gemiddeld met een 6,9 als rapportcijfer. Barnevelders zijn verder positief over de openbare ruimte en veiligheid in hun wijk of buurt. Ook ervaren de meeste Barnevelders weinig tot geen overlast van hun buurtgenoten.

Verbetering is mogelijk als het gaat om groenonderhoud. Een op de vijf inwoners is daar ontevreden over. Verder geeft 62 procent van de deelnemers van het onderzoek aan dat ze wel eens te maken hebben met onveilige verkeerssituaties in de buurt. Alle onderzoeksresultaten zijn terug te vinden via www.waarstaatjegemeente.nl.