Bank tipt: koop Barnevelds huis als belegging

Geplaatst op: 23-06-2019

Juni 2019

BARNEVELD – Huizen kopen als een belegging? Daarbij denk je waarschijnlijk al snel aan grote steden. Maar volgens onderzoek van ABN-AMRO kan je dat beter doen in dorpen als Barneveld.

Uit een analyse van de bank blijkt dat juist regio’s rond grote steden economisch de meeste potentie hebben en op de lange termijn een hoger rendement bieden. Van alle gemeenten in Gelderland is Barneveld volgens de analisten zelfs de meest interessante gemeente om te investeren in vastgoed.

Voor het onderzoek werd gekeken naar indicatoren die aangeven hoe interessant het is om een huis, kantoorpand of winkel als beleggingsobject te kopen. Het gaat daarbij om indicatoren als het verwachte woningtekort en de verkooprijzen van huizen, het besteedbaar inkomen van inwoners, het aantal faillissementen, de werkzame beroepsbevolking en de leegstandsontwikkeling. Barneveld scoort op al deze punten goed. “Vastgoedbeleggers kijken op dit moment vaak automatisch naar de grote steden. Maar dat is niet terecht, aangezien uit deze analyse blijkt dat andere gebieden in Nederland nog veel interessanter zijn om in te investeren. Het adagium ‘locatie, locatie, locatie’ blijft van groot belang voor de vastgoedsector. Maar die locatie kan een andere zijn dan doorgaans wordt gedacht”, schrijven de onderzoekers.