Jouw tuin verdient een top tegel!

Geplaatst op: 14-05-2020

BARNEVELD – Bij Van den Hoorn Bestratingsmaterialen is het voorjaar! In de showtuin doen klanten volop inspiratie op voor de laatste trends op tuingebied. En maken ze kennis met het enthousiaste team van Erik van den Hoorn en Rianne Brouwer-van den Hoorn.

Lekker de tuin in! Alle blikken zijn deze voorjaarsmaand natuurlijk gericht op BUITEN. En dat geeft een hoop leven in de showtuin van Van den Hoorn in Barneveld. Hier lopen klanten op hun gemak langs talloze verschillende bestratingsmaterialen en krijgen ze advies over welke keuze  past bij hun persoonlijke smaak en natuurlijk bij de afmetingen en ligging van hun tuin.

Hardloper is al jarenlang de betonnen tegel. Waar het in de jaren hiervoor veel vierkant en vooral gróót was, wordt er meer gevarieerd met formaten en verschillende reliëfs met natuursteenlook. Was het in de afgelopen jaren veel zwart en antraciet wat de klok sloeg, tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor tegels in genuanceerde kleuren, waarin met name warme bruintinten bezig zijn aan een opmars. Een luxer alternatief voor de betonnen tegels zijn keramische tegels.  “Veel trends in de tuin beginnen eerst binnenshuis”, vertelt Erik. “Neem de keramieken tegels, maar ook de Portugese kleinere tegels die je veel ziet in de badkamer en de keuken. Die komen nu steeds vaker naar buiten. Dat heeft ook te maken met de toenemende populariteit van veranda’s. Daar willen mensen ook een mooie tegel in leggen waar ze best wat geld voor over hebben.”

Sterk merk

Een sterk merk in de collectie keramische tegels bij van Van den Hoorn is GeoCeramica; een keramische tegel met een sterke betonnen onderkant. Deze tegel heeft alle testen met succes doorstaan, vertelt Rianne. “Die betonnen drager onder de tegel is echt een uitvinding. Eerder moest er altijd een speciale ondergrond onder keramiek, maar deze tegels kunnen dankzij de waterdoorvoerende drager direct op zand worden gelegd. Hierdoor kan deze keramische sierbestrating nu ook makkelijk, snel en tegen relatief lage kosten in vergelijking tot normale keramische tegels worden gelegd. Bovendien zijn de tegels vlek- en zuurbestendig, zijn ze eenvoudig schoon te maken, komt er minder snel groene aanslag op en blijven ze ook bij regen stroef.”

Bij Van den Hoorn werd onlangs het formaat een meter bij een meter toegevoegd aan de collectie van GeoCeramica. “Echt een mooi en stoer formaat die heel mooi staat in een wat grotere tuin. Vaak in combinatie met een kleinere steen. Dat geeft een mooi contrast en zorgt voor afwisseling in het tuinbeeld.”

Verlicht je tuin!

Wil je als de zon al onder is gegaan nog steeds genieten van al het moois in de tuin? Dan doe je er goed aan om sfeervolle verlichting aan te brengen. “Het mooiste effect ontstaat door het contrast tussen licht en donker”, tipt Erik. “Teveel verlichting aanbrengen is daarom niet raadzaam. Mooier is het om de tuin om sommige plekken uit te lichten. Bijvoorbeeld door met een grondspot een mooie boom of vrijstaande heester uit te lichten. Bedenk daarbij goed welke sfeer je wilt creëren. De kleur van het licht is daarbij doorslaggevend. Geel licht geeft een warm effect, wit licht oogt modern. Wil je je tuin groter laten lijken? Plaats dan helemaal achterin je tuin een lichtpunt.” Bij van den Hoorn vind je onder meer lampen van In-Lite (een jong Nederlands bedrijf dat toonaangevende led-buitenverlichting ontwerpt) en van LightPro, die een collectie biedt waarin de kleur zwart en strakke lijnen een hoofdrol spelen.

Het gras van de buren is echt niet altijd groener…

Tegels in je tuin combineer je met planten, bloemen of…. gras! Vind je dat er niets gaat boven de geur en de kleur van een natuurlijk gazon? Dan bespaar je veel tijd als je kiest voor graszoden. Van den Hoorn kweekt al meer dan 40 jaar graszoden aan de randen van de gemeente Barneveld. Het grote voordeel daarvan? Als graszodenkwekerij kan Van den Hoorn snel graszoden leveren  van uitstekende kwaliteit. “Wij kweken speelgazon, en dat bestaat uit verschillende grassoorten. Het is geschikt voor intensief gebruik en heeft een groot herstellingsvermogen. De zoden worden dagelijks vers afgesneden en zijn op bestelling af te halen”. Kies je liever voor kunstgras? Van de Hoorn heeft soorten te koop die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Op de website vind je prachtige projecten die zijn gerealiseerd.

Lees meer over Van de Hoorn