Ga nu maar lekker slapen…

Geplaatst op: 23-06-2020

 
KOOTWIJKERBROEK – Gezond leven. Daarbij denk je al snel aan voeding en bewegen. Maar slapen hoort óók thuis in dat rijtje. Niet alleen omdat voldoende slaap belangrijk is om overdag goed te kunnen functioneren. Maar ook omdat een goede houding tijdens de nachtelijke uren grote impact heeft op je lichaam.Als je iemand vraagt hoe hij of zij slaapt, krijg je vaak een vragende blik. Logisch, vindt slaapadviseur Johan van Veldhuizen. “Dat kan je namelijk ook niet weten. Ja, misschien dat je op je buik in slaap valt, maar wat gebeurt er daarna?” Dat is de reden dat Beddenspecialist Van Veldhuizen beschikt over een handige tool die uniek is in Nederland: de Slaap-ID. De Beddenspecialist geeft klanten dit kleine apparaatje mee naar huis. Het wordt vervolgens drie nachten lang om de middel gedragen. De Slaap-ID wordt daarna uitgelezen en dat levert de collega’s van Beddenspecialist Van Veldhuizen een schat aan informatie op, vertelt Johan van Veldhuizen. “Het laat precies zien in welke houding je hebt geslapen, of je veel draait en keert en wat bijvoorbeeld je omgevingstemperatuur is. Met deze informatie is het mogelijk om een beter onderbouwd slaapadvies te geven, zodat je beter uitgerust wakker wordt en meer ontspannen en comfortabeler slaapt.”

Er is een enorme hoeveelheid aan informatie en reclame over wat nu precies een goed bed is, vertelt Johan. “Mensen zien door de bomen het bos niet meer en omdat bedden nu eenmaal aardig prijzig zijn, kiezen ze voor de makkelijkste weg naar Ikea. Wij bieden een beter alternatief. We zijn niet aan een bepaald merk gebonden, dus ook bij ons heb je volop keuze. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Voor een goed bed zijn er twee hoofdzaken: slaaptechnisch, ergonomisch de juiste oplossing en qua styling de juiste vorm en kleur.”

Lichamelijke klachten

Soms is dat advies op het medische af, vertelt Johan. “Tal van lichamelijke klachten zijn namelijk een rechtstreeks gevolg van een verkeerd bed. Je staat er versteld van hoe onnadenkend mensen daarmee om kunnen gaan. Er is maar één gebruiksvoorwerp in je hele huis dat je elke dag acht uur gebruikt. En dat is je bed. Dus zorg dat daar alles in klopt. Niet zelden krijgen wij klanten over de vloer die door de fysiotherapeut naar ons zijn toegestuurd. En we kennen inmiddels genoeg verhalen van klanten dat hoofdpijn-, bekken- of rugklachten verholpen zijn door een goed kussen of een ander matras.”

Lekker fris

Zeker in deze tijd is er natuurlijk de nodige aandacht voor hygiëne; in de showroom wordt alles uit de kast gehaald om de klant zo veilig en hygiënisch mogelijk te helpen. “We deden al bij iedere klant een frisse sloop over een hoofdkussen of matras als deze getest worden. Maar we gaan nu nog verder door deze te behandelen met een speciale uv-lichttechniek die ook in ziekenhuizen wordt gebruikt. Het uv-licht doodt 99,9% van de bacteriën en virussen, waarna de volgende klant weer met een gerust hart kan proefliggen. Het apparaat verhuren we ook voor thuis.” Ook hebben klanten de mogelijkheid om een privé adviesafspraak in te plannen op een moment dat het hen uitkomt.

Bedlinnen

Nieuw in de showroom is de ruim opgezette afdeling bedlinnen. “Zeker met het prachtige zomerweer is er behoefte aan ‘koele’ kussens en dekbedden. Nieuw in het assortiment is het linnen zomerdekbed. Het materiaal neemt vocht en warmte op en verspreidt het, waardoor je je warmte beter kwijt kunt en ook rustiger zult slapen.”

Mooi en sterk topmerk bij Van Veldhuizen
Veel slapeloze nachten worden veroorzaakt door een ongeschikt bed. Beddenspecialist Van Veldhuizen weet dat als geen ander. Een van de sterke merken in het assortiment is LeDorm slaapsystemen. Zowel het matras als de boxspring worden op maat op het lichaam afgestemd.De ergonomie van het menselijk lichaam is het uitgangspunt bij het fabriceren van de producten. Geen mens is hetzelfde tenslotte. Dat is ook het uitgangspunt van de matrassen van LeDorm. Daarbij komen nog de verschillende voorkeuren voor soepel of stevig comfort, en koel of warm slapen. Ook bij partners die in eenzelfde bed slapen bestaan deze verschillen. De matrassen van LeDorm zijn daarom zo samengesteld dat ze aan de persoonlijke wensen van de individuele beslapers voldoen, maar toch gecombineerd kunnen worden in één bed.

Beddenspecialist Van Veldhuizen | Garderbroekersweg 146 | Kootwijkerbroek | 0342-44 12 24 |www.beddenspecialist.nlvanveldhuizen

Lees meer over Beddenspecialist Van Veldhuizen