NVM Open Huizen Dag op zaterdag 5 oktober

Geplaatst op: 29-09-2019

BARNEVELD – Woningzoekers kunnen op zaterdag 5 oktober weer vrijblijvend en zonder afspraak te koop staande huizen in de gemeente Barneveld bezichtigen.

Die dag is het NVM Open Huizen Dag. Door de aantrekkende woningmarkt doen er minder woningen dan voorheen mee aan de Open Huizen Dag. Op woningwebsite Funda.nl is te zien welke verkopers in Barneveld meedoen.

Het is voor de 23e keer dat de landelijke Open Huizen Dag plaatsvindt. Tijdens de laatste editie – in april – hebben 65.000 mensen een woning bezocht. Zo’n 12.000 verkopers deden mee aan de dag.

Voor kopers is de NVM Open Huizen Dag aantrekkelijk omdat ze zich snel en breed kunnen oriënteren op het woningaanbod in de regio. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen ze zonder afspraak binnenlopen bij deelnemende huizen.

Voor verkopers is de dag interessant omdat in één keer veel potentiële kopers over de vloer komen, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt. Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van voorjaar 2019, was 12 weken later 47% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 37% verkocht. Ook kunnen verkopers aan de hand van de bezichtigingen en reacties hun woningpresentatie aanpassen of een andere verkooptactiek met hun makelaar bespreken.