1500 gasloze woningen in Barneveld-Noord

Geplaatst op: 28-03-2017

Maart 2017

BARNEVELD – In de nieuwe woonwijk Barneveld-Noord komen zo’n 1500 energieneutrale en gasloze woningen. Vanaf 2021 worden er per jaar zo’n 150 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Dat staat in het Masterplan voor de nieuwe woonwijk. Barneveld-Noord komt ten noorden van het Oosterbos en de De Vaarst te liggen. De nieuwe woonwijk wordt zo’n 80 hectare groot. De meeste grond is al in handen van de gemeente Barneveld. Het Masterplan schetst in grote lijnen hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien.

Zo komen er circa 375 sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen in de wijk. 35% van de woningbouw krijgt een prijskaartje tussen de 175.000 en 250.000 euro of een huurprijs tot 900 euro. 40% van de nieuwe huizen valt in het dure segment.

De nieuwe wijk wordt ontsloten via de Nijkerkerweg. Bewoners kunnen straks ook via de Bloemendaallaan en de Van Wijnbergenlaan bij hun woningen komen. De gemeente onderzoekt of toekomstige bewoners betrokken kunnen worden bij de invulling en het beheer van delen van de wijk.
De ontwikkeling van Barneveld-Noord is nodig omdat er naar verwachting ook de komende jaren grote behoefte blijft aan nieuwbouwwoningen. In 2019 is de wijk Veller afgerond. Dat geldt ook voor verschillende ‘inbreidingslocaties’ in de bebouwde kom van Barneveld. De groei van Barneveld zal vanaf dat moment zich concentreren rond de Burgt en dus in Barneveld-Noord.