Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

Nog één mager bouwjaar
Barneveld in trek bij woningzoekers
Taxatierapport 2.0 geeft meer inzicht in onderhoud
Barnevelders massaal aan de zonnepanelen
Dringen om een woning

Reportages

Nieuwe badkamer uitzoeken!

BARNEVELD –  Staat een nieuwe badkamer hoog op jouw lijstje met woondromen? Dan wil je vast weten wat het kost om een badkamer te verbouwen. Samen met Roel Slaa van Van Manen Badkamers zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje. Om maar met de badkamerdeur in huis te vallen: aan welke kosten moet ik denken? Het gemiddelde […]

‘Een plein hoort groen te zijn’

  De tijd van grijze stoeptegels en betonnen knikkerpotjes ligt ver achter ons. Een schoolplein hoort een plek te zijn waar kinderen in hun element zijn. Groen, speels én natuurlijk. Green Label-hovenier Janse & Berkhof Tuinen uit Barneveld gaat zich hardmaken om die boodschap uit te dragen. “Wist je dat een groen plein kinderen gezonder maakt en dat het zelfs […]

Casalt Bouwbegeleiding van start

  BARNEVELD – Het kiezen voor een aannemer of het beoordelen van een offerte voor je (ver)bouwklus is vaak een hele puzzel. Je geeft een hoop geld uit, maar wie zegt dat je de slimste keus maakt? Bouwadvies biedt uitkomst. Het kost wat, maar dat is een investering die je er altijd uithaalt. Johan Donkersteeg en Hans van der Velde […]

Calcant focust nu volledig op taxaties

  BARNEVELD – Ga je een woning kopen of wil je jouw hypotheek oversluiten? Dan heb je een taxatierapport nodig. Grote kans dat je dan uitkomt bij Calcant in Barneveld, dat zich sinds kort volledig focust op het taxeren van woningen en bedrijfspanden. “Daarmee keren we eigenlijk terug naar onze roots”, vertelt eigenaar en taxateur Henk Jongeneel. “We zijn in […]

Houtherstel.nl spaart geld uit

  Houtrot is één van de grootste bedreigingen voor het houtwerk aan je woning. Een nieuw Barnevelds bedrijf helpt particulieren en ondernemers om het te lijf te gaan. Met een gratis houtrotcheck kom je er snel achter in welk stadium de houtrot zich bevindt en hoe je het de kop in kunt drukken. Rudy van de Beek (ook eigenaar van […]

Column

Droom jij van je eerste koophuis? Een leuke, maar spannende stap. Met een koophuis kun je een spaarpotje opbouwen voor later als je aflost op de hypotheek. Maar dan moet je die hypotheek eerst zien te krijgen. Hoe haalbaar is dat in jouw situatie?

Eerste-huis-gesprek
Tijdelijke contracten komen steeds meer voor. En een studieschuld kan het kopen van een huis in de weg staan. Of misschien ben je net gestart met je eigen onderneming. Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Daarom bieden we het Eerste-huis-gesprek aan. Want er is meer mogelijk dan je denkt. Via een kosteloos video- of telefoongesprek kijken we samen naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je maximaal wil en kan lenen. Ook maken we een inschatting van de maandlasten die bij jouw wensen horen. Net zoals je tijdens een persoonlijk gesprek bij de bank zou doen. Gewoon thuis vanaf je bank, of waar je ook bent. Ook handig wanneer je ouders willen aansluiten bij het gesprek.

Advies
Heb je vragen of wil je een Eerste-huis-gesprek aanvragen? Ik denk graag met je mee! Bel of app mij voor meer informatie of het maken van een afspraak (06)30922441.

Thao Nguyen,
Financieel adviseur Rabobank GV

www.rabobank.nl/gv

Je hebt de busjes met de naam R. van de Beek erop misschien weleens zien rijden. Achter het stuur zitten collega’s waar ik stuk voor stuk trots op ben. Ze zijn allemaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: het zijn enthousiaste vakmensen.

Met elkaar gaan ze elke dag voor een spat zuiver ambacht, duurzame kwaliteit en langetermijnrelaties. En ze hebben het bij ons naar hun zin. Ze krijgen goed betaald en werken in een organisatie waar de lijnen lekker kort zijn in een informele bedrijfscultuur.

Omdat ze hun werk zo goed doen, krijgen we het steeds drukker. We zijn dus op zoek naar onderhoudsschilders, timmergiganten en andere vakmensen die ons leuke team kunnen versterken.

Kennismaken? ​​​​​​Wij zijn een schilders- en houtherstelbedrijf dat zijn vak verstaat en boogt op een ervaring van ruim 55 jaar. Ons ambitieuze familiebedrijf met circa 30 betrokken medewerkers stelt de klant en haar wensen centraal.

Wil je meer weten?  Bel of app me gerust via 06 – 53 79 71 79.

Rudy van de Beek,
R. van de Beek Schilders

www.beekschilders.nl
www.houtherstel.nl

Misschien heb jij net als veel andere Nederlanders nog een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek. Je profiteert dan van lage maandlasten, maar let wel op: de geldverstrekker kan aan het einde van de looptijd je lening terug eisen, waardoor je je huis moet verkopen.

Nou gebeurt dat gelukkig niet vaak, maar het is wel verstandig om nu alvast te kijken wat je opties zijn als straks de looptijd van je hypotheek erop zit. Kan je dan verlengen of is het misschien slim om een deel van de hypotheek nu al om te zetten in een annuïtaire of lineaire variant?

Oversluiten kan – ondanks een mogelijke boete – interessant zijn vanwege de huidige lage rentes. Bovendien hoeft je hypotheekverstrekker als je nog geen 57 bent nu geen rekening te houden met je lagere toekomstige pensioeninkomen.

De eerste stap die je kunt zetten: check even de einddatum van jouw hypotheek. Die vind je in de hypotheekakte. Je mag ons ook even bellen of mailen, ook wanneer je je hypotheek niet bij ons hebt afgesloten. We kijken graag vrijblijvend of jij risico’s loopt die je nu nog goed kunt oplossen.

Gerben de Ruiter
Van den Hul & Luigjes
www.hulluig.nl

 
Ga je een woning kopen? Dan zet je bij de notaris een handtekening onder de leveringsakte en vaak ook de hypotheekakte. Aan dat moment gaat veel werk vooraf.

We doen bijvoorbeeld onderzoek naar de achtergrond van de verkoper. Is die echt de eigenaar van het huis en ligt er geen beslag op de woning? Zo voorkomen we dat je een huis koopt dat anderen achteraf óók claimen. Verder doen we onderzoek naar bijvoorbeeld erfdienstbaarheden of speciale gemeentelijke regels en verplichtingen die gelden voor de woning. Wanneer je een hypotheek afsluit voor de woning, stellen we voor jou tevens de hypotheekakte op. Daarin staan de afspraken die jij met de geldverstrekker gemaakt heb. Het afschrift van de leveringsakte en de hypotheekakte registreren we voor jou in openbare registers. Zo kan iedereen zien dat jij de nieuwe, rechtmatige eigenaar van de woning bent. Ook zien we erop toe dat de koopprijs is betaald via een speciale rekening ten name van de notaris, de zogenoemde derdengeldrekening, en dat jouw geld of de verstrekte hypotheeksom op de juiste plek terecht komt. Er zijn nog meer zaken die we achter de schermen voor jou doen. Wil je daar meer over weten? Dan leggen we dat graag uit!

Mr. Steven van den Brink,
Dangremond Notariskantoor

www.denotaris.info

Mooie tuinen maken waar iedereen blij van wordt. Dat gaan we ook dit jaar weer doen. En daar hebben we heel veel zin in!

Ook dit jaar staat GROEN weer met stip op nummer 1 op ons to-do lijstje. Meer groen in en om ons huis en bij scholen en bedrijven. Dat gunnen we iedereen. Want elk groen stapje vooruit zorgt voor een beetje meer levensgeluk. En groen maakt niet alleen ons gelukkig. Ook vogels, vlinders, insecten en andere tuindieren worden er blij van. Daarom maken wij duurzame tuinen en natuurlijke buitenruimtes. Groene omgevingen die in elk seizoen verrassen en de zintuigen prikkelen. Uit liefde voor de natuur!
Als duurzame hovenier en partner van NL Greenlabel kunnen we je ook alles vertellen over milieuvriendelijke materialen, biodiversiteit en ecologie. Uiteraard werken we zelf ook duurzaam. Zo gebruiken we zoveel mogelijk elektrisch gereedschap en gebruiken we alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen tijdens tuinonderhoud en terreinonderhoud.Kortom, het team van Janse en Berkhof Tuinen heeft er weer zin in!

www.janseberkhoftuinen.nl