Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

Panelen op andermans dak
27 zorgappartementen in centrum
Barneveld: ruimte voor premantelzorgwoningen
Rijk draait aan thermostaat
Wethouder Wijnne blij met versoepeling

Reportages

‘Spierpijn is een goed teken!’

  VOORTHUIZEN – In de gemeente Barneveld zijn er heel wat mensen die slapen op een bed of matras dat gekocht is in de winkel van Kooloos slapen & wonen in Voorthuizen. Want al een kwart eeuw lang worden klanten hier met veel passie geadviseerd voor een optimale nachtrust en een goede houding tijdens het slapen. Een deel van deze […]

De 5 leukste najaarswoonitems bij Cees Mooi Stoer Wonen

BARNEVELD – Bij Cees Mooi Stoer Wonen weten ze de meest gave items te vinden die perfect passen bij hun stoere woonstijl. Je vindt er steeds wisselende collecties meubelen, verlichting, linnen en accessoires die altijd nét even anders zijn. Een greep uit de mooiste items. #1 Stel je eigen hanglamp samen Even lekker wegzakken op de bank met een warm […]

De ideale kast voor in jouw huis

Nu veel mensen vaker thuis zitten, wordt er volop geklust, zo merken ze bij Hubo XL Voorthuizen. Bouwmaterialen, verf, raamdecoratie, verlichting en nog veel meer vliegt de winkel uit. Maar wist je dat Hubo ook maatwerkkasten levert? Ideaal voor de slaapkamer, berging of gewoon als boekenkast in de woonkamer! Het is een rustige dinsdagochtend wanneer we de winkel van Hubo  […]

Geen slaapkamergeheimen bij Van Manen Slapen!

BARNEVELD – Het ruikt er fris en nieuw, alles ziet er superstrak en eigentijds uit en je kunt er volop inspiratie opdoen: de showroom van Van Manen Slaapkamers is met recht een enorme aanwinst voor het WoonThemaCentrum in Barneveld en maakt het shoppen daar nóg leuker. De twee slaapadviseurs staan te trappelen om klanten te ontvangen. Even voorstellen: Rien en […]

Van Ginkel Keukens breidt showroom uit met belevingscentrum

Het is feest bij Van Ginkel Keukens. De showroom aan de Marconistraat is uitgebreid met een extra verdieping. Je vindt er nu nóg meer riante woonkeukens en een groot Experience Center waar je kookworkshops kunt volgen. Om dit te vieren heeft Van Ginkel een aantal mooie acties! Nu de coronamaatregelen weer aangescherpt zijn, is het niet mogelijk om een groot […]

Column

 

Voor het eerst samen een huis kopen? Dat is leuk en spannend. Maar let wel even op als je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.

In dat geval is het slim om een samenlevingscontract bij de notaris af te sluiten. Daarin maak je bijvoorbeeld afspraken over hoe je de kosten van het gezamenlijke huishouden verdeelt. Een heel belangrijk onderdeel van het samenlevingscontract is het verblijvingsbeding. Dat is een clausule waarmee je regelt dat als één van de partners overlijdt, de andere partner in het huis kan blijven wonen en de gezamenlijke spullen mag houden. Doe je dit niet? Dan gaat de woning automatisch voor de helft naar je familie. Je partner komt dan waarschijnlijk op straat te staan, tenzij de erfgenamen hem of haar jouw deel van de woning en inboedel schenken. Daarnaast wil de belastingdienst dan ook een graantje meepikken. Veel gedoe dat je liever voorkomt. Notariskantoor Dangremond helpt je om dit goed te regelen. Onze (kandidaat-)notarissen nemen de tijd voor je en geven uitleg in begrijpelijke taal. En heb je later nog een vraag? Dan kun je altijd bij ons terecht. Gewoon, dicht bij jullie nieuwe huis in Barneveld!

Mr. Steven van den Brink,
Dangremond Notariskantoor

www.​denotaris.info

 

Onze maatschappij verandert. Je hebt steeds meer eigen geld nodig. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Daarom is het verstandig om op tijd geld opzij te zetten voor jouw toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Met sparen alleen lukt het vaak niet.

Als je op tijd begint en genoeg tijd neemt, kun je met beleggen een bedrag opbouwen voor dit soort dingen. Denk jij erover om te beginnen met beleggen? Dan kan ik me voorstellen dat je dat best spannend vindt. Want in alle eerlijkheid: je kunt (een deel van) je inleg verliezen, maar hier staat wel de kans op een mooi rendement tegenover.

Hoe werkt beleggen eigenlijk? Welke beleggingsvorm moet je kiezen? Hoe zit het met het rendement en risico? En om welke bedragen gaat het eigenlijk? Allemaal vragen waarop ik je graag een antwoord geef.

Wat jouw reden ook is om te gaan beleggen, bij de Rabobank helpen we je graag op weg. Bel of app mij voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0620936290.

Maikel Lenters
Adviseur Private Banking Rabobank

www.rabobank.nl

 

We ontmoeten ze regelmatig bij Van den Hul & Luigjes: jonge mensen die een nieuwe woning willen maar niet weten of ze moeten huren of (ondanks een studieschuld) toch kunnen kopen. Niet zelden blijkt er in de praktijk meer mogelijk te zijn dan ze denken.

Zo is er de mogelijkheid voor een fiscale schenking door de ouders. Het geschonken bedrag wordt als het ware afgeboekt op de koopprijs van de woning en het restant vormt de basis van de noodzakelijke financiering van de bank. Ouders kunnen in plaats van een bedrag schenken ook een bedrag uitlenen aan kinderen en iedere maand of jaar de lasten van de lening schenken aan de kinderen. Dit voorkomt een grote schenking in één keer.

Ziet het ernaar uit dat je salaris de komende jaren gaat stijgen en je inkomen dus hoger zal zijn? Ook dan kan je meer lenen dan standaard is toegestaan als je je ouders laat meetekenen.

Kortom, er is meer mogelijk dan je misschien denkt. Maak gerust een afspraak met een van onze adviseurs, dan vertellen we je er graag meer over.

www.hulluig.nl

 
Soms kan een kleine verandering je woning een ware metamorfose geven. Traprenovatie is daar een goed voorbeeld van. Binnen no time heb je daardoor een totaal nieuwe sfeer en uitstraling in je hal en opgang.

Pvc leent zich perfect als trapbekleding. Er zijn allerlei soorten dessins, van hout- tot betonlook, in talloze kleuren. Bovendien kun je de trap mooi laten aansluiten op een eventuele pvc-vloer op de begane grond. Hou je van de betonlook, dan is vinyl ook een hele goede optie voor je traprenovatie.Erg populair blijven ook traplopers, toegepast in diverse stijlen. Denk hierbij aan mooie volle tapijtsoorten, afgewerkt met bijvoorbeeld een katoenen, leren of suède band. Dit geeft je trap een ware metamorfose.

In onze showroom aan de Valkseweg vind je talloze soorten tapijt. Luxueus klassiek en glanzend zacht. Of juist hip met een print, zoals de populaire marmerlook of met een bloemenpatroon. Ook tapijt op de trap kan weer perfect worden doorgelegd op de overloop en slaapkamers. Zo maak je van je woning één mooi geheel.

Erwin van Welie,
Van Welie Wonen

www.vanweliewonen.nl

 

Veel mensen in de gemeente Barneveld hebben er nog niet zo lang geleden mee te maken gehad: schade als gevolg van storm. Gelukkig zijn de meeste mensen hiervoor verzekerd, maar schade voorkomen is natuurlijk nog beter. Bij Van den Hul & Luigjes zijn we praktisch ingesteld en daarom hebben we wat tips voor je.

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zet bij storm het tuinmeubilair en parasols binnen of maak ze goed vast. Zorg dat bloempotten, vuilcontainers, pergola’s en barbecues niet kunnen omwaaien. Controleer ook of de dakgoot en je schutting goed vast zitten, zorg dat de ramen dicht zijn en controleer of rolluiken, zonneschermen of verlichting aan je woning nog goed bevestigd zijn. Haal dode en uitstekende takken uit de bomen zodat ze niet tegen het huis kunnen slaan. Om waterschade te voorkomen is het handig om te kijken of dakpannen en het daklood niet los liggen of verschoven zijn. Controleer ook de bevestiging van dakkoepels, golfplaten, satellietschotels, vlaggenmasten en antennes.

Kortom, werk aan de winkel voordat de volgende storm weer over Nederland raast! Oh ja, en check ook even hoe het met je verzekering zit!

Gerrit Broer, Van den Hul en Luigjes

www.hulluig.nl