Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

145 nieuwe huurwoningen erbij in 2019
Barnevelder betaalt 775 euro aan woonlasten
Nieuw kantoor Wolfsgoed Makelaardij
Goedkope woning nog schaarser
Voorthuizen krijgt ondanks bezwaren toch een ‘villawijk’

Reportages

Open Dagen bij Buiten-Goed!

BARNEVELD – De laatste trends ontdekken op het gebied van binnen- en buitenzonwering, vouwwanden, terrasoverkappingen, serres en hobbykassen? Kom dan op 12 en 13 april naar Buiten-Goed (op bedrijventerrein Harselaar). Tijdens de twee Open Dagen komen bezoekers alles te weten over hoe je binnen- én buitenleven combineert met de mooiste producten op maat. Mét voordeel! Klanten kunnen bij Buiten-Goed kennismaken […]

On- en offline opknapbeurt!

BARNEVELD – R. van de Beek Verf & Behang blijft vernieuwen. Met de verbouwing van de winkel en de lancering van een webshop zijn de schilders zowel on- als offline helemaal klaar voor het nieuwe seizoen! Wie advies nodig heeft voor een nieuwe schilderklus gaat naar R. van de Beek Verf & Behang. Daar staat het deskundige team van maandag […]

Gratis koken is de toekomst

BARNEVELD – De gasloze woning zet de wereld van keukens op z’n kop. De gaskookplaat maakt plaats voor inductie en verandert daarmee compleet onze manier van koken. Volgens John van Ginkel van Van Ginkel Keukens heeft dat alleen maar voordelen. En wordt koken niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper! Net als de rest van Nederland moet Barneveld binnen enkele jaren […]

Van Manen Badkamers vernieuwt showroom met trends van 2019

BARNEVELD – De vierkante grijze tegel of het hoogglans wit sanitair is allang niet meer de standaard in de badkamer. Toch verwacht je geen blauwe douchecabine of een groen toilet. Althans, nog niet! Want hoewel het onwerkelijk lijkt, is ‘kleur’ volgens de experts van Van Manen Badkamers mogelijk de toekomst van de badkamer. Na goud, rosé en zwart is het […]

Proef de Kerst bij De Briellaerd

BARNEVELD – Voor winterse sfeer hoef je niet naar een Duitse kerstmarkt. Om de hoek bij Hovenierscentrum De Briellaerd is het deze dagen minstens zo gezellig. Vuurkorven, warme chocomel en de leukste accessoires om tuin en woning nóg knusser te maken. Natuurlijk en sfeervol. Daar draait het om bij De Briellaerd, en dus ook bij de Wintersfeerdagen, vertelt bedrijfsleider Fokke […]

Column

Richard den Boer, verkoopadviseur Buiten-Goed.

Met de lente voor de deur leek het ons een goed idee om twee Open Dagen te organiseren. Zodat u met eigen ogen kunt zien en beleven wat wij allemaal in huis hebben. Want komend seizoen genieten we natuurlijk weer lekker veel van het buitenleven!

Misschien overweegt u een tuinoverkapping te plaatsen. Die kan natuurlijk gerealiseerd worden aan uw gevel, maar ook een vrijstaande overkapping elders in uw tuin kan mooi passen. Wilt u heerlijk afgeschermd zitten, dan kunnen we deze overkappingen zelfs uitvoeren met wanden, waardoor u als het ware een tuinkamer creëert. 
De kracht van Buiten-Goed? Dat is het ruime aanbod in design, afwerking en materialen. Zo maken we overkappingen van hout (lariks, douglas, eiken), aluminium (verkrijgbaar in meerdere designs) of smeedijzeren overkappingen. Ook kunt u kiezen voor lamellendaken, vouwdaken of pergola-zonweringen als terrasoverkapping.

Benieuwd naar wat Buiten-Goed in huis heeft? Dan nodig ik u van harte uit om op 12 en 13 april naar onze Open Dagen te komen. Uiteraard trakteren we u op een lekker drankje met bijpassend hapje! U vindt ons aan Marchandweg 4 op Harselaar.

Lees meer over Buiten-Goed

Gerben de Ruiter, Hypotheekadviseur.

Ga je een hypotheek afsluiten? Dan wordt je financiële situatie nauwkeurig onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar wat je verdient en naar eventuele leningen of een doorlopend krediet. Wat vaak wordt vergeten, is het private leasecontract voor een auto.

Als je een auto privé least, wordt dit geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). En als je een hypotheek gaat afsluiten heeft dit invloed op jouw maximale hypotheek. De hypotheekaanbieder ziet het leasecontract namelijk als een maandelijkse last, wat het natuurlijk ook is.

Het private leasecontract bestaat uit twee onderdelen: een service gedeelte (35%) en een financieel gedeelte (65%). Alleen het financiële stuk wordt geregistreerd bij BKR, maar het zorgt alsnog voor een verlaging van jouw maximale hypotheek. Houd hier dus rekening mee als je een auto privé least en een huis wilt gaan kopen!
Wil je weten welke uitgaven allemaal van belang zijn als je een hypotheek gaat afsluiten? We vertellen je er graag meer over!
Lees meer over Van den Hul & Luigjes

Mathilde van Welie, Van Welie Interieurinrichters.
Gordijnen. Het zijn niet alleen sfeermakers. Steeds meer mensen ontdekken dat ze ook heel praktisch zijn. Je werkt er bijvoorbeeld moeiteloos lelijke hoekjes met verwarmingsbuizen mee weg. En je verbetert er de akoestiek in je huis mee. In onze showroom vind je dit voorjaar veel fluweel en zachte en stoere stoffen. Wol bijvoorbeeld, maar ook linnen en zijden gordijnen maken onderdeel uit van onze collectie. Opvallend zijn de stoffen met (geometrische) patronen, maar ook gordijnen van gerecyclede stoffen doen het anno 2019 goed. Misschien ken je de vitrages nog uit de jaren zestig en zeventig? Ook die zie je nu met een hippe twist terugkomen in de nieuwe collecties. Nog een noviteit is de nieuwe ‘Wave’-manier van gordijnen ophangen. Het geeft een effect vergelijkbaar met zeilringen. De Wave-runners zijn met elkaar verbonden door een koordje. Daardoor valt de plooi regelmatig en strak. De voordelen dus van een gordijn met zeilringen, gecombineerd met het bedieningsgemak van een gordijnrail! Voor welk gordijn je ook kiest, deze plooi kan gebruikt worden in iedere gordijnstof!

Gerben de Ruiter, hypotheekadviseur –

Je hebt er vast weleens van gehoord: een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Een veilige manier van lenen, omdat het fungeert als een vangnet als je door omstandigheden je hypotheek niet meer kunt betalen.

Het goede nieuws is dat de kostengrens voor zo’n hypotheek dit jaar is verhoogd. Vorig jaar was de grens 265.000 euro. Nu is dat 290.000 euro. Dus wellicht ook voor jou interessant als je al een hypotheek hebt en deze wilt oversluiten. Overdenk dan eens de optie van de NHG-hypotheek.

Dat levert namelijk leuke voordelen op. Want niet alleen biedt een NHG-hypotheek een vangnet bij betalingsproblemen. Ook is de hypotheekrente lager. Vanwege de garantie geven veel geldverstrekkers een rentekorting die kan oplopen tot 0,6%. Met name bij maximale financiering kan NHG dus een aanzienlijk rentevoordeel opleveren.
Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen die een NHG-hypotheek jou kunnen opleveren? We vertellen je er graag meer over. Op een manier die jij begrijpt. Want dat is onze kracht: hypotheken, verzekeringen én bankzaken simpel maken!

Lees meer over Van den Hul & Luigjes

Elibert van Veldhuizen. Beddenspecialist Van Veldhuizen,

In februari schommelt de temperatuur regelmatig rond het vriespunt. Logisch dat we er binnen graag warmpjes bij zitten. Maar wist je dat een warme slaapkamer voor een onrustige slaap zorgt? De ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen de 18 en 22 graden.

Als je naar bed gaat, moet je lichaam op een natuurlijke manier afkoelen om in slaap te kunnen vallen. Wanneer de kamer te warm is blijft je lichaam bezig met afkoelen. Een paar uur voordat je gaat slapen is het daarom slim om de kamer te luchten. Vergeet ook niet om de verwarming uit te zetten. Je slaapt niet alleen lekkerder in een ‘koude’ temperatuur, je verbrandt bovendien meer calorieën. Niet alleen de temperatuur heeft invloed op je slaap, maar ook de geur in je kamer. Duitse wetenschappers zochten dit uit. Een deel van de deelnemers aan dit onderzoek werd wakker met de geur van rozen en een ander deel met een vieze geur. Wat bleek: de mensen die wakker werden in een kamer die naar rozen rook, gaven aan dat ze positievere dromen hadden gehad dan de mensen die wakker werden in een onfris ruikende kamer!

Lees meer over van Veldhuizen Slapen & Wonen