Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

Minder nieuwbouw in 2020
Meer woningen waar je huurtoeslag voor kunt krijgen
Grote belangstelling voor Bloemendal
‘Maak wonen op vakantiepark niet legaal’
Brandbrief over betaalbaarheid warmtetransitie

Reportages

Je oude keuken weer als nieuw

Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers: “Renovatie is minder ingrijpend en ik kom bij klanten thuis met mijn ‘rijdende showroom’, dus ze hoeven de deur niet uit. Dan is de keuze voor velen snel gemaakt.” Crème-gele keukenkastjes met mahoniekleurige zijkanten en een bruin houten aanrechtblad. De bewoners hebben een poging gedaan om het geheel wat op te frissen door de keukenachterwand […]

Weg met die hoge hypotheekrente

  VOORTHUIZEN – Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Dan is het waarschijnlijk slim en voordelig om nog dit jaar je hypotheek over te sluiten. Hypotheekadviseurs Mark, Oscar en Gerben van Van den Hul & Luigjes in Voorthuizen vertellen je er alles over. Eerst maar even de basis: een hypotheek kan je op elk moment oversluiten. Dus […]

Live Cooking met Sarah bij Van Manen Keukens

BARNEVELD – Pruttelende koffie. Een grote pan tomatensoep op het fornuis en een vers broodje in de oven. Ruik je het al? Ieder weekend vult de showroom van Van Manen Keukens zich met dit soort heerlijke geuren als Sarah Huijser samen met haar zusje Julia live de lekkerste gerechten kookt. Hoe ervaart deze enthousiaste studente haar bijbaantje? Soms rol je […]

Luxe & wellness in je badkamer

  De trends van 2020 voor jou op een rijtje gezet BARNEVELD – Vraag verkoopadviseur Joni van Van Manen Badkamers naar de badkamertrends van 2020 en dit zijn de woorden die bij haar opkomen: Luxe. Ronde vormen. Aandacht voor verlichting. En ruimte voor natuurlijke materialen!  Er gaan binnenkort gesloopt, getimmerd en geboord worden in de showroom van Van Manen Badkamers. […]

Kom kersthoppen bij Monique!

Aan de Peutweg, midden in de uitgestrekte landerijen net buiten Barneveld, branden er honderden sfeerlichtjes en bruist het van de gezelligheid. Hier vind je de woonwinkel van Monique de Jonge, waar in de aanloop naar Kerst natuurlijk volop aandacht is voor de allerleukste cadeaus en woonideeën! Monique zet ze graag voor je op een rijtje. Geur in een juweeltje! De […]

Column

Thao Nguyen, Rabobank Gelderse Vallei – 

 

Wie partneralimentatie betaalde, deed dat tot voor kort maximaal 12 jaar lang. Per 1 januari 2020 is de wettelijke alimentatieplicht ingekort tot maximaal de helft van de duur van het huwelijk, met een maximum van 5 jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen, maar over het algemeen hebben we het dus over een aanzienlijke inperking van de maximale alimentatieduur.

Versobering aftrek

Voor alimentatieplichtigen met een belastbaar inkomen in de hoogste tariefschijf is sinds 1 januari ook de fiscale aftrek daarover verlaagd. Vorig jaar was het aftrektarief nog 51,95%. Dit jaar bedraagt de aftrek nog maximaal 46%. In de komende jaren wordt de aftrek steeds met 3% verlaagd naar uiteindelijk 37,10% in 2023.

Vrijblijvend advies

Heb je vragen over de nieuwe regeling rond alimentatie? Of wil je breder naar jouw financiële situatie kijken? Als gecertificeerd Register Financieel Echtscheidingsadviseur denk ik graag met je mee, van advies tot afhandeling. Bel of app mij voor meer informatie of voor het maken van een afspraak via: 06-30922441

www.rabo.nl/gv/scheidingsdesk

Dirk-Jan Janse, Janse & Berkhof Tuinen –

Februari is de maand om appel- en perenbomen (dit zijn pitvruchtbomen) te snoeien. Voor veel mensen best een lastig klusje, waar aardig wat kennis voor nodig is en waarbij een foutje snel gemaakt is.

Fruitbomen worden gesnoeid zodat er ruimte komt voor nieuwe takken. Oude takken en takken die weinig vrucht dragen moeten dus weggeknipt worden. Dat doe je op ongeveer tien centimeter vanaf de stam. Let op dat je niet alle dunne, snelgroeiende twijgen (waterloten) snoeit. Er mag best een klein takje blijven staan, of halveer een wat stevigere twijg. Daar kan de boom zijn energie in kwijt. Snoei de bomen met droog weer en liever niet tijdens een strenge vorstperiode. Het is ideaal snoeiweer wanneer het ‘s nachts licht vriest en de temperatuur overdag iets boven nul uitkomt.

We helpen boombezitters natuurlijk graag om hun bomen goed te onderhouden. Bijvoorbeeld door mee te kijken en advies te geven, of het snoeiwerk voor onze rekening te nemen. Zodat er in de lente weer mooie bloesem tevoorschijn komt waar de bijen van kunnen genieten, en er in de herfst weer heerlijke vruchten uit eigen tuin te oogsten zijn!

Gerben de Ruiter, Van den Hul en Luigjes,
Heb je in de afgelopen jaren je woning uitgebouwd of zonnepanelen op het dak gelegd? Dan is het belangrijk dat je dat je even je opstalverzekering checkt.Door de uitbouw van je woning of het plaatsen van zonnepanelen neemt namelijk de waarde van je woning toe. Het kan zijn dat je nu onderverzekerd bent. Sowieso wil je verzekeraar graag weten wat er veranderd is, zodat ze na bijvoorbeeld een brand de herbouwwaarde van je woning goed kunnen vaststellen.

Bij zonnepanelen is ook de manier van bevestigen nog van belang. Als de panelen ‘aard- en nagelvast’ aan het dak zitten, vallen ze doorgaans onder je opstalverzekering. Maar panelen die met een kliksysteem of consoles op het dak gemonteerd zijn, kunnen in principe losgehaald worden. Daardoor vallen ze mogelijk niet onder je opstalverzekering.

Hulp nodig? Bij Van den Hul & Luigjes kijken we graag naar jouw verzekeringen. Vaak kan je besparen door over te stappen. Als onafhankelijk verzekeringsadviseur bieden wij je keuze uit alle verzekeraars. Regel je jouw verzekering via ons? Dan nemen we bij de afhandeling van schade ook alle rompslomp uit handen.

Annemieke van den Berg,
RABOBANK GELDERSE VALLEI.

Verduurzaming leeft, zoveel is duidelijk, maar er zijn ook veel vragen. Waar begin je? En hoe weet je wat voor jouw huis slim is om te doen? Er zijn verschillende financieringsvormen om je woning duurzamer te maken. Je kunt eigen geld gebruiken of een Rabo Groendepot openen. Ook kun je energiebesparende maatregelen vaak meefinancieren in je hypotheek en er zijn subsidies waar je mogelijk gebruik van kunt maken. Maar we gaan verder dan financiering alleen.

Mijn collega’s en ik geven graag tips en een persoonlijk advies. Daarvoor hebben we een aantal tools, zoals de GreenHome HuisScan. Daarin wordt in enkele minuten duidelijk welke energiebesparende maatregelen interessant zijn voor jouw woning. Of bel ons voor een persoonlijke energiescan. Deze uitgebreidere scan is zelfs helemaal gratis als je een woning aankoopt, doorstroomt of verbouwt met financiering via de Rabobank. Ook kijken we of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidskorting. Zo heb je snel inzicht in de mogelijkheden.

Meer weten over duurzaam wonen? Bel of WhatsApp mij via: 06 – 30057551.

Marcel Uleman, De Keukenvernieuwers.

Heb je een verouderde vaatwasser of magnetron in de keuken? Dan moet je wellicht eens nadenken over het vervangen van deze apparaten. Want oude apparatuur verbruikt flink meer energie dan moderne keukenapparaten. Zo is de huidige generatie koelkasten veel zuiniger dan die van 10 jaar geleden. De besparing op de energiekosten levert meer op dan de gemiddelde – inmiddels zeer lage – rente op een spaarrekening! Daarbij komt dat moderne inbouwapparaten meer mogelijkheden hebben die het leven kunnen veraangenamen. De Keukenvernieuwers zijn experts in het probleemloos vervangen van inbouwapparatuur. We werken samen met alle bekende leveranciers. Hierdoor hebben we een groot en divers aanbod van vaatwassers, magnetrons, ovens, stoomovens, fornuizen, afzuigkappen, koffieautomaten, inductiekookplaten, wokbranders, koelkasten, wijnklimaatkasten en bijvoorbeeld diepvriezers. En, we weten alles van deze apparaten!

We zorgen er trouwens ook voor dat je oude apparaat op verantwoorde wijze wordt afgevoerd. Inbouwapparatuur vervangen? De Keukenvernieuwers vragen!

www.dekeukenvernieuwers.nl/marceluleman