Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

Geen verbod op houtgestookte kachel
Renovatie huizen Goudenstein afgerond
Molukse huurders houden voorrang
Hoge prijzen drukken verkoopcijfers in Barneveld en omgeving
4.200 nieuwe huizen nodig in Barneveld

Reportages

Gratis koken is de toekomst

BARNEVELD – De gasloze woning zet de wereld van keukens op z’n kop. De gaskookplaat maakt plaats voor inductie en verandert daarmee compleet onze manier van koken. Volgens John van Ginkel van Van Ginkel Keukens heeft dat alleen maar voordelen. En wordt koken niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper! Net als de rest van Nederland moet Barneveld binnen enkele jaren […]

Van Manen Badkamers vernieuwt showroom met trends van 2019

BARNEVELD – De vierkante grijze tegel of het hoogglans wit sanitair is allang niet meer de standaard in de badkamer. Toch verwacht je geen blauwe douchecabine of een groen toilet. Althans, nog niet! Want hoewel het onwerkelijk lijkt, is ‘kleur’ volgens de experts van Van Manen Badkamers mogelijk de toekomst van de badkamer. Na goud, rosé en zwart is het […]

Proef de Kerst bij De Briellaerd

BARNEVELD – Voor winterse sfeer hoef je niet naar een Duitse kerstmarkt. Om de hoek bij Hovenierscentrum De Briellaerd is het deze dagen minstens zo gezellig. Vuurkorven, warme chocomel en de leukste accessoires om tuin en woning nóg knusser te maken. Natuurlijk en sfeervol. Daar draait het om bij De Briellaerd, en dus ook bij de Wintersfeerdagen, vertelt bedrijfsleider Fokke […]

Make-over voor de keuken

BARNEVELD – Loslatende kastjes, scheurtjes in het keukenblad of kapotte apparatuur hoeven geen reden te zijn voor een nieuwe keuken. Met een keukenrenovatie pas je het verouderde deel aan en steek je je keuken in een fris jasje. Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers zet de voordelen van een make-over op een rij. Weinig kosten, veel plezier Het grootste voordeel van […]

Betaalbaar én comfortabel slapen

De slaapexperts van Van Veldhuizen struinen jaarlijks beurzen af om hun klanten van het beste advies te kunnen voorzien. Op hun zoektocht naar de beste slaapsystemen stuitten ze recent op een pareltje. Het is dankzij deze vondst dat deze slaapspecialist ook voor de startende slaper een comfortabel en verantwoord matras heeft . Bedden verkopen, daar doen ze bij Van Veldhuizen […]

Column

Gerben de Ruiter, hypotheekadviseur –

Je hebt er vast weleens van gehoord: een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Een veilige manier van lenen, omdat het fungeert als een vangnet als je door omstandigheden je hypotheek niet meer kunt betalen.

Het goede nieuws is dat de kostengrens voor zo’n hypotheek dit jaar is verhoogd. Vorig jaar was de grens 265.000 euro. Nu is dat 290.000 euro. Dus wellicht ook voor jou interessant als je al een hypotheek hebt en deze wilt oversluiten. Overdenk dan eens de optie van de NHG-hypotheek.

Dat levert namelijk leuke voordelen op. Want niet alleen biedt een NHG-hypotheek een vangnet bij betalingsproblemen. Ook is de hypotheekrente lager. Vanwege de garantie geven veel geldverstrekkers een rentekorting die kan oplopen tot 0,6%. Met name bij maximale financiering kan NHG dus een aanzienlijk rentevoordeel opleveren.
Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen die een NHG-hypotheek jou kunnen opleveren? We vertellen je er graag meer over. Op een manier die jij begrijpt. Want dat is onze kracht: hypotheken, verzekeringen én bankzaken simpel maken!

Lees meer over Van den Hul & Luigjes

Elibert van Veldhuizen. Beddenspecialist Van Veldhuizen,

In februari schommelt de temperatuur regelmatig rond het vriespunt. Logisch dat we er binnen graag warmpjes bij zitten. Maar wist je dat een warme slaapkamer voor een onrustige slaap zorgt? De ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen de 18 en 22 graden.

Als je naar bed gaat, moet je lichaam op een natuurlijke manier afkoelen om in slaap te kunnen vallen. Wanneer de kamer te warm is blijft je lichaam bezig met afkoelen. Een paar uur voordat je gaat slapen is het daarom slim om de kamer te luchten. Vergeet ook niet om de verwarming uit te zetten. Je slaapt niet alleen lekkerder in een ‘koude’ temperatuur, je verbrandt bovendien meer calorieën. Niet alleen de temperatuur heeft invloed op je slaap, maar ook de geur in je kamer. Duitse wetenschappers zochten dit uit. Een deel van de deelnemers aan dit onderzoek werd wakker met de geur van rozen en een ander deel met een vieze geur. Wat bleek: de mensen die wakker werden in een kamer die naar rozen rook, gaven aan dat ze positievere dromen hadden gehad dan de mensen die wakker werden in een onfris ruikende kamer!

Lees meer over van Veldhuizen Slapen & Wonen

Dirk Jan Janse, Janse & Berkhof Tuinen-

Een groene tuin. Daar kan je je waarschijnlijk van alles bij voorstellen. Maar een duurzame tuin? Laat dat nou net ons specialisme zijn!

Ons hoveniersbedrijf is partner van NL Greenlabel. Dat houdt in dat we weten hoe we een tuin zo inrichten dat het goed en gezond is voor mens en milieu. Door materialen te gebruiken die voldoen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. En te kijken naar hergebruik en recycling. Maar ook naar het menselijke aspect: hoe sociaal zijn de omstandigheden van de mensen die het hebben geproduceerd?

Superbelangrijk, vinden wij. Met dat in ons achterhoofd ontwerpen we met plezier én kennis van zaken mooie tuinen. Het zal geen verrassing zijn dat we daarbij een hoofdrol weggelegd zien voor groen. Planten, bomen en kruiden zijn gezond voor de omgeving en zorgen voor sfeer. En het levert je bovendien het officiële NL Tuinlabel Certificaat op!
Zo’n groene tuin hoeft overigens niet veel tijd te kosten. Dat leg ik graag een keer uit. Kennismaken? Bel me gerust!

Lees meer over Janse Berkhof Tuinen

John van Ginkel, Van Ginkel Keukens, 

De keuken is het hart van je woning. Een plek waar je als gezin samenkomt. Dat zien we terug in de laatste keukentrends: het mag weer wat warmer en sfeervoller!
Hoewel de strakke greeploze keuken nog altijd mateloos populair is, zien we bij Van Ginkel Keukens een duidelijke verschuiving naar warme kleuren en materialen. Hoogglans wit maakt plaats voor matte wittinten en in plaats van rvs wordt steeds vaker gekozen voor apparatuur en kranen in warme tinten . Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwe producten die de bekende kokendwater-kraanfabrikant Quooker heeft uitgebracht. Naast glanzend en geborsteld rvs zijn dat kranen in goud-, brons- en zelfs een stijlvolle zwarte look. Deze nieuwe lijnen zijn heel succesvol. Reden hiervoor is de authentieke sfeer die tinten als goud, brons en koper uitademen. Wil je helemaal ‘on trend’ zijn, dan combineer je deze trend met hout en marmer. Dit geeft precies die luxe, warme uitstraling die mensen zoeken. Maar vaak wel op een hedendaagse, onderhoudsvriendelijke manier. Want hout en marmer kunnen anno 2019 zo realistisch worden nagebootst in kunststof dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Kom het maar eens met eigen ogen bekijken in onze showroom!

Lees meer over Van Ginkel Keukens

Heb je een bijkeuken? Dan weet je dat het een ruimte is waar rommel makkelijk vrij baan krijgt. Schoonmaakmiddelen en levensmiddelen op planken. De wasmachine in het zicht. Wasmanden op de vloer. Terwijl je het er eigenlijk gewoon netjes wilt hebben. Bij Elkekastopmaat.nl krijgen we steeds vaker het verzoek om kasten op maat te maken voor een bijkeuken. Voor onze interieurontwerpers is het telkens weer een uitdaging om op basis van de bestaande of (bij nieuwbouw) toekomstige indeling van de ruimte een kastensysteem te ontwerpen dat optimaal gebruikmaakt van de ruimte. Zodat alle verschillende voorwerpen en artikelen er een plekje vinden. Dus een hogere kast voor een stofzuiger of keukentrap. Een ondiepe schuifdeurkast in een smal gedeelte. En (speciaal voor gezinnen met jonge kinderen) een afsluitbare kast voor de schoonmaakmiddelen.

Ons team helpt je graag om de juiste bijkeukenkasten op maat te maken. Natuurlijk in kwalitatief hoogwaardige, vochtbestendige materialen voor jarenlang probleemloos opruimen. Op onze website staan voorbeelden van bijkeukenkasten die je ongetwijfeld zullen inspireren!

www.elkekastopmaat.nl