Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

Upgrade voor woningen Valkhof
Energieprijzen omlaag
Minder nieuwbouw in 2020
Meer woningen waar je huurtoeslag voor kunt krijgen
Grote belangstelling voor Bloemendal

Reportages

In no-time je woning in de verf

BARNEVELD – Als je goed om je heen kijkt zie je ze waarschijnlijk overal. Vlekken van die keer dat je kinderen met vieze handen het deurkozijn vastpakten. Spetters op de muur van die keer dat er een pan met pastasaus uit je handen glipte. En dan hebben we het nog niet eens over al die kleine putjes en deukjes. Herkenbaar? […]

Professionele verf van Niveau

De meest veelzijdige verfwinkel van Barneveld centrum? Dat is You like it wonen. Deze gezellige woonwinkel heeft niet alleen landelijk succes met hun Vintage Paint (een prachtige krijtverf) ze zijn nu ook dealer geworden van het professionele schildersmerk Niveau. Een muur, deuren of je complete buitenboel; wat je ook wilt schilderen deze lente, je haalt je verfbenodigdheden bij You like […]

Het is GOUD wat er blinkt!

BARNEVELD – Wat gebeurt er als je Evert Brouwer vraagt wat de keukentrends zijn van dit seizoen? Dan is hij een uurlang niet te stoppen. En praat hij over marmer, goud, fenix en innovaties op ovengebied van Miele. En heeft de Woonkrant weer een informatief artikel waar lezers echt wat aan hebben, of je nu een nieuwe keuken overweegt of […]

Je oude keuken weer als nieuw

Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers: “Renovatie is minder ingrijpend en ik kom bij klanten thuis met mijn ‘rijdende showroom’, dus ze hoeven de deur niet uit. Dan is de keuze voor velen snel gemaakt.” Crème-gele keukenkastjes met mahoniekleurige zijkanten en een bruin houten aanrechtblad. De bewoners hebben een poging gedaan om het geheel wat op te frissen door de keukenachterwand […]

Weg met die hoge hypotheekrente

  VOORTHUIZEN – Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Dan is het waarschijnlijk slim en voordelig om nog dit jaar je hypotheek over te sluiten. Hypotheekadviseurs Mark, Oscar en Gerben van Van den Hul & Luigjes in Voorthuizen vertellen je er alles over. Eerst maar even de basis: een hypotheek kan je op elk moment oversluiten. Dus […]

Column

Evert Brouwer, Van Ginkel Keukens.
Ze hadden het niet helemaal zien aankomen bij Quooker en ook voor het team van Van Ginkel Keukens is het een verrassing: het meest gekozen exemplaar van de Quooker-kranen is niet van roestvrij staal, maar heeft de kleur zwart!Ondanks dat niemand dat had verwacht, is het eigenlijk helemaal niet zo heel gek. Zwart is elegant, chic, mysterieus, maar ook stoer en uitgesproken. Met haar donkere looks trekt ze aandacht en verleidt ze tot het maken van de meest heerlijke gerechten. Materialen als terrazzo, marmer en messing onderstrepen haar krachtige allure. En op beton is het juist haar eenvoud die betovert. En dat maakt de zwarte Quooker-kraan blijkbaar onweerstaanbaar voor heel veel van onze klanten!

De zwarte Quooker Flex is een kokendwaterkraan en mengkraan in één met zwarte finish en flexibele uittrekslang. Combineer met de CUBE om ook koel bruisend en gefilterd water te kunnen tappen. Zelf gebruiken we hem ook in onze werkruimte bij Van Ginkel Keukens, dus wil je weten hoe hij bevalt, vraag het aan mij of mijn collega’s!

www.vanginkelkeukens.nl

Wendy Cammeraat, You like it wonen.

Wat een mooie dagen hebben we gehad. Bij ons in de winkel merk je echt dat de lente eraan komt. Mensen krijgen weer zin in nieuwe dingen in hun interieur. Vazen vol bloemen. Frisse kussens op de bank. Een ander meubel. Ik houd ervan.
Nou kun je voor een nieuwe aankoop kiezen, maar het mooie weer geeft ook de mogelijkheid om met de verfkwast aan de slag te gaan. Kijk eens rond in huis wat je hebt staan. Een kast waarvan je de kleur zat bent. Een pot of vaas die je aan de kant gezet hebt. Een krukje of spiegel die wel een likje verf kan gebruiken. Bij You like it wonen hebben we alles in huis om meubels en woonaccessoires een tweede leven te geven. Denk aan onze Vintage Paint, een krijtverf die je op alle ondergronden kunt aanbrengen, zonder schuren of gronden. Maar favoriet bij ons zijn de decoratieve verven van ons nieuwe merk Niveau en de Polyvine verniswas. Met die was kun je bijvoorbeeld een pot een compleet nieuwe look geven of houten meubelen een mooie uitstraling geven zonder dat de houtnerf verdwijnt.

Advies of verfspullen nodig? Neem gerust staaltjes mee van vloeren, tegels etc. en maak eventueel foto’s, zodat wij u een zo compleet mogelijk advies kunnen geven.’

www.youlikeitwonen.nl

Sabine Berenschot & tommy boersen, Rabobank Gelderse Vallei, 
Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Koop je een energiezuinige woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan ontvang je een duurzaamheidskorting van 0,2%.

Wanneer krijg je een duurzaamheidskorting?

  • Als je een woning koopt met een Energie-Index van 0,6 of lager.
  • Als je een woning verbouwt naar een Energie-Index van 0,6 of lager. De verbouwing moet dan binnen 24 maanden na het ingaan van de rentevastperiode met korting afgerond zijn.
  • Als je een nieuwbouwwoning koopt met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager.
  • Als je al een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. Je moet dan wel kunnen aantonen dat jouw woning een Energie-index van 0,6 of lager heeft, of een EPC van 0,4 of lager.

Vragen? Bel of app ons gerust!
Sabine Berenschot (06 – 57 08 96 74)
Tommy Boersen (06 – 12 04 14 37)

www.rabobank.nl/gv

Thao Nguyen, Rabobank Gelderse Vallei – 

 

Wie partneralimentatie betaalde, deed dat tot voor kort maximaal 12 jaar lang. Per 1 januari 2020 is de wettelijke alimentatieplicht ingekort tot maximaal de helft van de duur van het huwelijk, met een maximum van 5 jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen, maar over het algemeen hebben we het dus over een aanzienlijke inperking van de maximale alimentatieduur.

Versobering aftrek

Voor alimentatieplichtigen met een belastbaar inkomen in de hoogste tariefschijf is sinds 1 januari ook de fiscale aftrek daarover verlaagd. Vorig jaar was het aftrektarief nog 51,95%. Dit jaar bedraagt de aftrek nog maximaal 46%. In de komende jaren wordt de aftrek steeds met 3% verlaagd naar uiteindelijk 37,10% in 2023.

Vrijblijvend advies

Heb je vragen over de nieuwe regeling rond alimentatie? Of wil je breder naar jouw financiële situatie kijken? Als gecertificeerd Register Financieel Echtscheidingsadviseur denk ik graag met je mee, van advies tot afhandeling. Bel of app mij voor meer informatie of voor het maken van een afspraak via: 06-30922441

www.rabo.nl/gv/scheidingsdesk

Dirk-Jan Janse, Janse & Berkhof Tuinen –

Februari is de maand om appel- en perenbomen (dit zijn pitvruchtbomen) te snoeien. Voor veel mensen best een lastig klusje, waar aardig wat kennis voor nodig is en waarbij een foutje snel gemaakt is.

Fruitbomen worden gesnoeid zodat er ruimte komt voor nieuwe takken. Oude takken en takken die weinig vrucht dragen moeten dus weggeknipt worden. Dat doe je op ongeveer tien centimeter vanaf de stam. Let op dat je niet alle dunne, snelgroeiende twijgen (waterloten) snoeit. Er mag best een klein takje blijven staan, of halveer een wat stevigere twijg. Daar kan de boom zijn energie in kwijt. Snoei de bomen met droog weer en liever niet tijdens een strenge vorstperiode. Het is ideaal snoeiweer wanneer het ‘s nachts licht vriest en de temperatuur overdag iets boven nul uitkomt.

We helpen boombezitters natuurlijk graag om hun bomen goed te onderhouden. Bijvoorbeeld door mee te kijken en advies te geven, of het snoeiwerk voor onze rekening te nemen. Zodat er in de lente weer mooie bloesem tevoorschijn komt waar de bijen van kunnen genieten, en er in de herfst weer heerlijke vruchten uit eigen tuin te oogsten zijn!