Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

60 woningen erbij in Garderen
Duurzaamheid niet stimuleren via bouwleges
Stoken op stroom in Bloemendal
Woonbelastingen omhoog in 2019
105 miljoen euro korting op villa

Reportages

Proef de Kerst bij De Briellaerd

BARNEVELD – Voor winterse sfeer hoef je niet naar een Duitse kerstmarkt. Om de hoek bij Hovenierscentrum De Briellaerd is het deze dagen minstens zo gezellig. Vuurkorven, warme chocomel en de leukste accessoires om tuin en woning nóg knusser te maken. Natuurlijk en sfeervol. Daar draait het om bij De Briellaerd, en dus ook bij de Wintersfeerdagen, vertelt bedrijfsleider Fokke […]

Make-over voor de keuken

BARNEVELD – Loslatende kastjes, scheurtjes in het keukenblad of kapotte apparatuur hoeven geen reden te zijn voor een nieuwe keuken. Met een keukenrenovatie pas je het verouderde deel aan en steek je je keuken in een fris jasje. Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers zet de voordelen van een make-over op een rij. Weinig kosten, veel plezier Het grootste voordeel van […]

Betaalbaar én comfortabel slapen

De slaapexperts van Van Veldhuizen struinen jaarlijks beurzen af om hun klanten van het beste advies te kunnen voorzien. Op hun zoektocht naar de beste slaapsystemen stuitten ze recent op een pareltje. Het is dankzij deze vondst dat deze slaapspecialist ook voor de startende slaper een comfortabel en verantwoord matras heeft . Bedden verkopen, daar doen ze bij Van Veldhuizen […]

Rhetap barst van de inspiratie!

BARNEVELD – Continu in beweging blijven. Zodat klanten elke keer weer verrast worden. Dat is het motto van Rhetap. Daarom wordt de collectie met grote regelmaat ververst en wordt de showroom zo nu en dan flink omgegooid. Zo werd er recent een hoek ingericht voor de nieuwe stoffencollectie van de bekende Nederlandse ontwerper Mart Visser. Het is een primeur, vertelt […]

Niet op eigen houtje doen!

VOORTHUIZEN – Een klus in of om het huis? Grote kans dat je er hout voor nodig hebt. Heel handig: Hubo XL heeft een houtzagerij in de winkel. Hier laten klanten hun balken of plaatmateriaal keurig op maat zagen. Sinds april vorig jaar staat er zelfs fulltime een vakman klaar om de klus te klaren! En dat is in veel […]

Column

Heb je een bijkeuken? Dan weet je dat het een ruimte is waar rommel makkelijk vrij baan krijgt. Schoonmaakmiddelen en levensmiddelen op planken. De wasmachine in het zicht. Wasmanden op de vloer. Terwijl je het er eigenlijk gewoon netjes wilt hebben. Bij Elkekastopmaat.nl krijgen we steeds vaker het verzoek om kasten op maat te maken voor een bijkeuken. Voor onze interieurontwerpers is het telkens weer een uitdaging om op basis van de bestaande of (bij nieuwbouw) toekomstige indeling van de ruimte een kastensysteem te ontwerpen dat optimaal gebruikmaakt van de ruimte. Zodat alle verschillende voorwerpen en artikelen er een plekje vinden. Dus een hogere kast voor een stofzuiger of keukentrap. Een ondiepe schuifdeurkast in een smal gedeelte. En (speciaal voor gezinnen met jonge kinderen) een afsluitbare kast voor de schoonmaakmiddelen.

Ons team helpt je graag om de juiste bijkeukenkasten op maat te maken. Natuurlijk in kwalitatief hoogwaardige, vochtbestendige materialen voor jarenlang probleemloos opruimen. Op onze website staan voorbeelden van bijkeukenkasten die je ongetwijfeld zullen inspireren!

www.elkekastopmaat.nl

Wie denkt aan een romantisch kasteel of een klassiek herenhuis kan er met gemak een visgraatvloer bij visualiseren. Maar… anno 2019 is de visgraatvloer ook bezig aan een comeback in het moderne interieur!

Een leuke ontwikkeling als je het mij vraagt. Tot op heden zag je de visgraatvloer weinig tot nooit in een hedendaags interieur. Terwijl de vloer prima past bij een strak en minimalistisch interieur. Want een visgraatvloer kan je leggen zoals jij het mooi vindt.
De ‘visgraat’ is natuurlijk het populairst. Bij deze legwijze worden de vloerdelen onder een hoek van negentig graden tegen de kopse zijde van de plank ernaast gelegd. Maar er zijn meer patronen. Denk bijvoorbeeld aan de Hongaarse punt. Bij dit patroon worden de planken schuin afgezaagd, waardoor de vloer een strakke belijning krijgt en de vloer een stuk speelser oogt. Lang niet zo klassiek als je in eerste instantie dacht! Je kunt eindeloos blijven variëren met een visgraatvloer. Hout is namelijk niet het enige materiaal dat het goed doet met deze legvorm. Ook tegels, marmer en pvc kunnen worden gelegd in een visgraatvorm. Zo creëer je echt de stijl die bij jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer past.

Hoewel een visgraatvloer bij vrijwel iedere stijl past, is het niet voor iedere kamer de beste keuze. Een visgraatvloer komt het beste tot zijn recht in een wat grotere ruimte. Dat betekent natuurlijk niet dat je deze vloer helemaal niet in een kleine woning, appartement of studio kunt leggen. Met de juiste afmeting van de planken kun je een ruimtelijk gevoel creëren en oogt de visgraatvloer heel anders.Wat ons betreft kan het jaar van de visgraatvloer niet vroeg genoeg beginnen. In de showroom liggen onze voorbeeldvloeren al klaar, zodat we direct kunnen laten zien welke vloer in een bepaalde ruimte past. En dat is niet het enige. Op afspraak kunnen wij ook bij je thuis langskomen. Dan nemen we onze voorbeeldvloeren mee en kan je direct zien hoe een vloer in jouw huis staat. Realistischer dan dat wordt het niet!

www.rhetap.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

Stellen kiezen steeds vaker voor een dekbed dat per helft verschilt. Waarom? Omdat de één het eerder warm heeft dan de ander. De laatste jaren valt mij op dat mannen het op jongere leeftijd vaak warm hebben, terwijl jonge vrouwen eerder koukleumen zijn. Deze situatie draait op latere leeftijd om. Rond de overgang hebben vrouwen het juist eerder warm, en krijgen mannen het steeds kouder. En daarom is het wel heel handig dat je kunt kiezen voor een dekbed dat past bij allebei. Ik heb het over de WiZzel. Dit is een dekbed waarbij je twee losse delen van verschillende materialen aan elkaar kunt bevestigen. Zo kan de een onder een wollen dekbed liggen en de ander onder een synthetisch dekbed, terwijl het tóch één geheel vormt. Bij WiZzel zijn tal van combinaties mogelijk: wol, katoen, cashmere, zijde. Iedereen zijn eigen keus. Daarnaast zijn er voor elk dekbed ook nog eens drie verschillende warmteklasses die per seizoen ‘geWiZzeld’ kunnen worden. Met WiZzel hebben we een nieuw concept in huis dat onze missie nog een keer extra onderstreept. Goede nachtrust is cruciaal voor elk mens!

www.beddenspecialist.nl/vanveldhuizen

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

Wij als Keukenvernieuwers (er zijn er bijna veertig in Nederland) krijgen bijna dagelijks enthousiaste reacties van klanten. Logisch eigenlijk, want we doen onze uiterste best en onze klanten waarderen dat. Op onze website lees je dan ook talloze positieve referenties. Alleen vorig jaar al kwamen er maar liefst 700 binnen. Daar word ik als Keukenvernieuwer in de gemeente Barneveld (en ver daarbuiten) natuurlijk blij van. Maar het helpt potentiële klanten ook om te besluiten met ons in zee te gaan.
Waar wij als Keukenvernieuwers goed in zijn? Met een paar ingrepen een keuken een nieuwe look en feel geven. Want vaak mankeert er niet veel aan de basis van een keuken. Maar is het werkblad aan vervanging toe. Of klemmen sommige keukendeurtjes of de folie ervan laat los. Meer kastruimte zou welkom zijn en misschien een andere kookplaat of afzuigkap. Maar om daarvoor de hele keuken te slopen is wel een hele grote stap…

Dat is dus ook niet nodig. Je kunt een keuken gewoon renoveren. Minder ingrijpend, wel voordeliger! Ga je met ons in zee? Dan zul je zelf ondervinden dat de referenties op de website niet verzonnen zijn!

www.dekeukenvernieuwers.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

Gerben de Ruiter, Hypotheekadviseur-

Goed nieuws voor woningkopers. Je kunt namelijk volgend jaar een hogere hypotheek krijgen. Dat komt omdat de overheid ervan uit gaat dat de lonen gemiddeld met 2,9 procent stijgen. Daardoor kunnen de leennormen (het deel van je inkomen dat je volgens de overheid verantwoord kunt besteden aan woonlasten) iets versoepeld worden.

Even concreet: voor alleenstaanden en starters met een middeninkomen betekent het dat ze zo’n 3.000 tot 7.000 euro extra kunnen lenen. Zelfs als hun salaris dus in werkelijkheid niet omhoog gaat. Dat kan net het verschil maken of je een woning wel of niet kunt kopen. Helaas zijn er ook tegenvallers in de nieuwe leenregels. Zo blijft het tweede inkomen maar voor 70 procent meetellen bij de hypotheekberekening en mogen hypotheekverstrekkers ook niet soepeler om gaan met studieschulden.
Tot slot nog even de NHG-grens. Die gaat omhoog van 265.000 naar 290.000 euro. Prettig, want daardoor komen ineens fors meer woningen in deze regio in aanmerking voor een hypotheek met NHG (en dus een lagere rente). Ook gaat de premie voor de Nationale Hypotheek Garantie van 1,0 naar 0,9 procent. Veel perspectief dus voor kopers. Heb jij een huis op het oog? Kom dan langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees meer over Van den Hul & Luigjes